De la cititori:Imagini cu starea deplorabilă a DJ 127, Tulgheş – Ditrău, neasfaltat şi plin de gropi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate »
De la cititori:
Imagini cu starea deplorabilă a DJ 127, Tulgheş – Ditrău, neasfaltat şi plin de gropi
<h5><i>De la cititori:</i></h5>Imagini cu starea deplorabilă a DJ 127, Tulgheş – Ditrău, neasfaltat şi plin de gropi

De la cititori:
Imagini cu starea deplorabilă a DJ 127, Tulgheş – Ditrău, neasfaltat şi plin de gropi

Nemulţumit de starea drumului judeţean 127, Tulgheş – Ditrău, un cititor ne-a trimis o serie de fotografii despre starea acestuia, care nu este asfaltat şi e plin de gropi.

„Vreau să vă anunţ că pe domnul Borboy Csaba, preşedintele consiliului judeţean, nu-l interesează acest drum, iar primarii acestor comune se plâng că nu se alocă bani. (…) Niciodată nu au fost bani, fonduri, iar firma care întreţine drumul nu îşi face datoria să-l repare cât de cât! (…) Sunt peste 1.000 de persoane care locuiesc pe porţiunea acestui drum de 22 de km!”, ne-a scris, printre altele, cititorul.

Despre situaţia DJ 127 am relatat şi după aprobarea bugetului Consiliului Judeţean Harghita, în care sunt prevăzute sume mici pentru modernizarea acestui drum în acest an. Atunci, primarul comunei Tulgheş, Marcel Vancu, s-a arătat extrem de nemulţumit deoarece lucrările de modernizare a drumului judeţean 127 sunt subfinanţate, deşi contractul de execuţie a fost semnat.

„Este de neacceptat! CJ Harghita pune în pericol posibilitatea realizării transportului şcolar, siguranţa şi mai ales sănătatea locuitorilor, prin subfinanţarea drumului judeţean 127, sectorul Tulgheş-Hagota, sector aflat într-o stare deplorabilă, aproape impracticabil. Suntem dezamăgiţi de suma alocată în bugetul votat pe data de 19 februarie 2020 pentru această investiţie vitală pentru comunitatea pe care o reprezint. În opinia mea, cetăţenii judeţului trebuie trataţi în mod egal, dezvoltarea judeţului trebuie să fie una unitară şi armonioasă”, spunea atunci edilul.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Harghita, într-un răspuns transmis redacţiei ca urmare a solicitării noastre, a arătat că reabilitarea DJ 127 este una dintre acela mai mari investiţii din zonă şi lucrarea urmează a fi realizată în patru loturi. De asemenea, acesta a arătat că până să se semneze contractul de execuţie au fost depuse eforturi mari. În legătură cu sumele alocate în acest an, Borboly Csaba a spus că în bugetul judeţului s-au prevăzut 500.000 de lei (din valoarea totală a contractului de 42 milioane lei), care „vor fi utilizaţi pentru lucrările care vor demara cu loturile trei şi patru, aferente localităţilor Hagota şi Recea, acestea fiind zone locuite”.

„În ceea ce priveşte drumul judeţean 127, a cărui reabilitare între localităţile Ditrău şi Tulgheş, pe o porţiune de 22 de kilometri, este una dintre cele mai mari investiţii din zonă, trebuie ştiut faptul că până să se ajungă în faza de semnare a contractului de execuţie a lucrărilor au fost depuse eforturi susţinute. Lucrările, a căror valoare se ridică la aproximativ 42 milioane de lei, urmează a fi executate în patru loturi; cei 500 mii lei cuprinşi în bugetul instituţiei vor fi utilizaţi pentru lucrările care vor demara cu loturile trei şi patru, aferente localităţilor Hagota şi Recea, acestea fiind zone locuite. Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean 127 nu poate fi semnat în lipsa consensului, a înţelegerii dintre părţile interesate. Cel mai important lucru în ceea ce priveşte drumul judeţean în cauză este faptul că există o firmă care va realiza lucrări de calitate într-un timp cât mai scurt. Odată cu implementarea acestor lucrări, beneficiile vor fi multiple atât în domeniul economic, cât şi al turismului, formându-se o punte de legătură între diferitele comunităţi”, a spus Borboly Csaba.

În 30 ianuarie 2020 a fost semnat contractul de execuţie, în urma procedurii de achiziţie publică, pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 127 Tulgheş – Ditrău, ceea ce a dat speranţe locuitorilor din zonă, afectaţi de starea drumului. (Şt.P.)

∗∗∗

Mai multe imagini cu starea acestui drum puteți găsi în materialul care a apărut în ediția print de vineri (a ziarului 27 martie) a ziarului.

∗∗∗

Dacă v-a plăcut acest material și doriți să citiți știri pe acest site și în continuare, o puteți face abonându-vă la ziarul Informația Harghitei.

Puteți opta pentru abonamentul clasic: făcut la oficiul poștal și veți primi ziarul în cutia poștală.

Sau puteți alege varianta abonamentului în format PDF, în acest caz urmând să primiți ziarul în format electronic, pe adresa de e-mail. Costul unui abonament în format PDF pornește de la 16 lei/lună și ajunge  la 150 de lei/an.

Puteți obține detalii trimițând un e-mail la informatiahr@gmail.com.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.