Ministrul Agriculturii despre închiderea piețelor interioare: Dacă nu era o măsură necesară, nu eram nebuni să închidem piețele într-o perioadă de campanie electorală | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie »
Ministrul Agriculturii despre închiderea piețelor interioare:
Dacă nu era o măsură necesară, nu eram nebuni să închidem piețele într-o perioadă de campanie electorală
<h5><i>Ministrul Agriculturii despre închiderea piețelor interioare:</i></h5> Dacă nu era o măsură necesară, nu eram nebuni să închidem piețele într-o perioadă de campanie electorală

Ministrul Agriculturii despre închiderea piețelor interioare:
Dacă nu era o măsură necesară, nu eram nebuni să închidem piețele într-o perioadă de campanie electorală

Nechita-Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost întrebat, la Miercurea Ciuc, despre posibilitatea redeschiderii spațiilor interioare ale piețelor, mai ales că în curând se vor înregistra temperaturi negative și pe timp de zi, iar comercianții nu vor mai putea sta afară.

Înainte de a oferi un răspuns, acesta a dorit să precizeze că în luna aprilie, în Ordonanța Militară nr. 8, la art. 3, el a fost cel care a cerut să se precizeze ca piețele să rămână deschise, pentru că în acea perioadă unii primari, tocmai ca să saboteze măsurile Guvernului, închideau piețele, deși atunci situația epidemiologică era cu totul alta.

Revenind la măsura închiderii piețelor care funcționau în spații închise, ministrul arăta că dintr-un total de 514 piețe câte sunt în România, 367 funcționează în spații deschise. În spații închise funcționează 147 de piețe, iar în 120 de cazuri primarii au găsit soluții, astfel că doar 27 de piețe, din cele 514, acum sunt închise.

„Vă dați seama că dacă măsura aceasta nu era necesară – este o măsură total nepopulară și a fost speculată politic foarte mult – dacă nu era o măsură necesară, nu eram nebuni să închidem piețele într-o perioadă de campanie electorală – spunea Nechita-Adrian Oros. Decizia a venit din partea acelui comitet de specialiști, de epidemiologi, care au constatat că unul din locurile în care riscul de infectare este mare sunt și zonele închise.

Cu siguranță când tot acei specialiști o să ne spună că putem da drumul la piețe – cu un anumit circuit, cu dezinfectare, cu un anumit număr de oameni care au acces simultan în acele spații – o să facem acest lucru. Dar acest lucru nu-l decide ministrul Agriculturii”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Toate cele spuse de dl.ministru sunt corecte, mai puțin cea cu piețele interioare. Piața din M.Ciuc este la fel ca magazinul Kaufland, deci putea rămâne deschisă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.