Cum te pregăteşti pentru o schimbare de carieră la 50 de ani | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Economic » Cum te pregăteşti pentru o schimbare de carieră la 50 de ani
Cum te pregăteşti pentru o schimbare de carieră la 50 de ani

Cum te pregăteşti pentru o schimbare de carieră la 50 de ani

La 50 de ani, ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să îţi schimbi cariera. Totuşi, având în vedere că piaţa muncii nu este la fel de sigură ca în trecut, iar foarte multe industrii au murit, nu trebuie să iasă din discuţie niciodată reprofesionalizarea, chiar şi atunci când mai ai câţiva ani până la pensie. Fie că nu mai eşti mulţumit de ceea ce faci, sau te aştepţi ca postul să fie restructurat în curtând, trebuie să te pregăteşti puţin pentru perioada de şomaj. Intră la http://www.imprumut24.ro/imprumut-rapid/ unde vei găsi cele mai bune variante de împrumut pentru a trece uşor prin această perioadă.

Unul dintre avantajele importante pe care le ai la 50 de ani este că ştii cum funcţionează piaţa muncii, deci nu te vei arunca cu capul înainte. Mai mult, cu siguranţă ai deja destulă experienţă în muncă încât să fi acumulat abilităţi care se cer în alte industrii. Astfel, îţi va fi mai uşor să te decizi care va fi drumul pe care îl vei alege. Totuşi, nu te lăsa dus în eroare de oamenii care fac facultăţi la 50 de ani în domenii care sunt total diferite de ceea ce au făcut până acum. Este adevărat că din contabil poţi deveni medic şi la această vârstă însă, trebuie să te gândeşti dacă mai eşti dispus să petreci mulţi ani pentru a te profesionaliza complet.

De asemenea, ar trebui să îţi iei în calcul hobby-urile atunci când vrei să faci o schimbare de carieră. Dacă principalul motiv pentru care abandonezi actualul domeniu este că nu îţi aduce satisfacţia pe care o doreai, ar trebui să te orientezi spre ceva care îţi place. Dacă te inspiri din filme şi seriale, atunci vei avea o problemă când vei descoperi că domeniul ales nu este la fel de activ şi glamoros ca pe ecran. Prin urmare, dacă eşti în căutarea unei cariere, atunci ar trebui să iei în calcul ceea ce îţi place să faci în timpul liber. Există posibilitatea să fi acumulat experienţă de care nici nu îţi dai seama.

Ar trebui să iei în considerare şi să îţi deschizi propria afacere. La 50 de ani ai avantajul că nu mai trebuie să te pregăteşti financiar pentru o familie, iar cel mai probabil ai terminat de plătit ratele pentru casă, ceea ce înseamnă că ai o oarecare libertate financiară. Chiar dacă propria afacere vine cu un oarecare stres în plus, satisfacţia este pe măsură. Mai mult, poţi pune în practică o parte din experienţa acumulată de-a lungul timpului. Deschiderea propriei afaceri este o variantă mult mai practică pentru reprofesionalizare decât învăţarea unui nou domeniu.

Dacă o afacere nu este pentru tine, iar hobby-urile nu ţi le poţi transforma în bani, atunci va trebui să înveţi un nou domeniu. Pentru că angajatorii pun foarte mult accent pe cursuri de profesionalizare, va trebui să te înscrii la câteva. Ai grijă ca aceste cursuri să fie aprobate de Ministerul Muncii. Dacă nu ai banii necesari pentru a lua o diplomă, poţi lua un credit de nevoi personale. Astfel vei putea face suficient de multe cursuri pentru a te simţi pregătit pentru o nou carieră.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.