Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cum să-ți menții corpul și mintea sănătoase? | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Cum să-ți menții corpul și mintea sănătoase?
Cum să-ți menții corpul și mintea sănătoase?

Cum să-ți menții corpul și mintea sănătoase?

În zilele de azi, devine doar mai greu să găsești o viață echilibrată. Atunci când munca te solicită zilnic 8 ore, iar pe lângă trebuie să te ocupi și de treburile casnice și eventual de alte posibile probleme care își mai fac apariția pe parcurs, este greu să mai ai timp și pentru tine. Cu toate acestea, trebuie să ai în minte faptul că este necesar să îți porți de grijă, altfel nu vei mai putea avea randamentul maxim.

Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține sau chiar să-ți ridice nivelul de sănătate al organismului!

Niciodată nu trebuie să punem pe al doilea loc sănătatea noastră, altfel dacă ajungem să ne preocupăm doar de activitățile noastre cotidiene obligatorii, se vor ajunge la niște complicații mai mari în timp și care nu erau necesare dacă erau prevenite din timp prin intermediul câtorva mici indicații.

  • Alimentație corespunzătoare

  Principala sursă de energie a organismului provine din alimentele pe care le consumăm.  Aceasta este ceva deprins în timp, modul în care consumăm mâncarea este rezultatul autoeducării nutriționale. Astfel, dacă suntem obișnuiți să mâncăm pe fugă și fără să avem cele 3 mese necesare ale zilei sau să depindem de niște alimente care nu corespund cu nevoile corpului uman, nu va fi de mirare că nivelul de energie nu va fi pe măsură. Ține cont ca dacă vrei să te bucuri de energie pe tot parcursul zilei, o masă trebuie să conțină un echilibru între proteine, carbohidrați și vitaminele necesare.

  • Activități fizice

Un alt factor important este activitatea fizică pe care o facem. Dacă îți poți face timp de vreo 2-3 ori pe săptămână să practici un sport preferat este un început foarte bun. Este recomandat să faci câteva exerciții fizice dimineața, care te ajută să te trezești mai bine și te vor umple de energie, după care poți face câteva și seara înainte de a te culca, dar fără să fie solicitante, deoarece riști să îți dereglezi somnul. O alternativă pentru mersul la sală, este achiziționarea câtorva aparate pe care le poți depozita și în casă. Un exemplu de astfel de aparate sunt bicicletele de fitness de la altex.ro, care pot fi folosite oricând și nu este nevoie de o pregătire specială pentru modul în care trebuie făcute exercițiile cu ajutorul acestora.

  • Plimbări în aer liber

O oxigenare corectă a creierului este ideală în viața de zi cu zi. Prin acest intermediu îți vei păstra nu doar corpul cât mai sănătos, dar și mintea. Lucrul la birou toată ziua, în fața unui monitor, va fi locul în care nivelul de oxigen va scădea considerabil. De aceea, deși sună atrăgător să stai pe social media, în fața altui ecran, îți poți rupe 15 minute din acel timp și să ieși la o mică plimbare în împrejurimi sau chiar într-un parc ar fi mai preferabil.

  • Activități recreative și relaxante

Continuând ideea de a lua pauză de la ecranele la care ești supus să stai zilnic în fața lor, un alt sfat este să găsești alternative de a te relaxa. Prin derularea zilnică pe telefon, laptop și altele, deși îți poate părea relaxant și recreativ, este doar o metodă de a te obosi mai rău. În schimb, caută-ți diferite hobby-uri și pasiuni. Fă ceva pentru tine, eventual citește o carte sau gătește ceva nou, sau orice ai ști că te-ar putea deconecta de la monotonie.

În concluzie, cel mai important este să ne simțim bine în corpul nostru și să îi oferim tot ce are nevoie pentru a ne oferi și el ce îi cerem înapoi!

Sursa foto: pexels.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.