Cu sprijinul multor oameni cu suflet mare, copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa s-au bucurat de două zile petrecute la schi | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Cu sprijinul multor oameni cu suflet mare, copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa s-au bucurat de două zile petrecute la schi
Cu sprijinul multor oameni cu suflet mare, copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa s-au bucurat de două zile petrecute la schi

Cu sprijinul multor oameni cu suflet mare, copiii de la Centrul Social Integrat Topliţa s-au bucurat de două zile petrecute la schi

La sfârşitul lunii decembrie, Carmen Alexandra Runcan, şefa Centrului Social Integrat (CSI) Topliţa, prin implicarea mai multor oameni care au donat diferite sume de bani, a reuşit să-i ducă pe copiii de la centrul de zi la un film 3D. Văzând că se poate, de atunci, în fiecare lună, cei mici ajung în noul cinematograf din Topliţa, unde au bucuria de a vedea o proiecţie cinematografică.

Dar evenimentele gândite pentru copiii de la centrul de zi nu se opresc aici. Împreună cu prietenul ei, Marin Moldovan, care este preşedintele Asociaţiei Club Sportiv „Cine mişcă nu rugineşte”, şi Dana Ligia, se gândeau încă de acum 3 ani să realizeze împreună o serie de proiecte. Din anumite motive nu s-a putut până în acest an, când a apărut prima colaborare oficială între CSI Topliţa şi Asociaţia Club Sportiv „Cine mişcă nu rugineşte”, transpusă într-un proiect de iniţiere în schi.

Intitulat „Cine mişcă nu rugineşte”, proiectul s-a derulat în această săptămână, marţi şi miercuri, şi s-a bucurat de sprijinul mai multor oameni cu suflet mare din Topliţa. Cu sprijinul administratorului pârtiei (Nicolae Baciu, care a asigurat urcările), al centrului de închiriere (Marius Bliorţ, care a pus la dispoziţie gratuit echipamentul de schi), a monitorilor de schi (Adrian Cotfas, Andreea Cotfas, Florin Cotfas, Hamos Hunor, Sever Hirişcău, Marius Laurenţiu, Orosz Szabi, Nagy Levente, Doina Braic, Florin Morar, Dorin Ujică, care au predat lecţii de schi în regim de voluntariat) şi a celor două educatoare de la CSI (Mihaela Natea şi Nicoleta Ţăran), 15 copii s-au bucurat, timp de două zile, de o experienţă unică pe schiuri. Sunt copii cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, care fac parte din familii monoparentale, familii dezorganizate sau cu venituri reduse, cu risc de marginalizare socială.

Bucuria celor mici, spunea Carmen, a fost completată, în prima seară, de o surpriză făcută de doamna Gheorghina Cotfas, care a mers la copii cu multe dulciuri. A fost un lucru extraordinar pentru cei mici, aceştia bucurându-se foarte tare – atât pentru dulciuri, cât şi pentru timpul petrecut pe pârtie.

În urma celor două zile petrecute într-o atmosferă extraordinară, pentru Carmen, speranţa că se poate face ceva şi fără bani acum e şi mai mare, iar sloganul împreună suntem mai puternici a fost reconfirmat. „Alături de oameni minunaţi se poate orice, important e doar să vrei. Lumea nu se gândeşte numai la bani, se implică şi în proiecte dacă există cine să le iniţieze”, spunea Carmen, care mai adăuga faptul că „crede în oamenii din Topliţa”.

Colaborarea dintre Centrul Social Integrat şi Asociaţia Club Sportiv „Cine mişcă nu rugineşte” nu se va opri aici. Carmen Runcan şi Marin Moldovan plănuiesc pentru viitor un alt proiect: de iniţiere în înot, dedicat copiilor de la centrul de zi.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.