Cu ocazia Crăciunului să nu uităm de bătrânii care trăiesc singuri! | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Cu ocazia Crăciunului să nu uităm de bătrânii care trăiesc singuri!
Cu ocazia Crăciunului să nu uităm de bătrânii care trăiesc singuri!

Cu ocazia Crăciunului să nu uităm de bătrânii care trăiesc singuri!

În această perioadă minunată, auzim din toate direcţiile un singur lucru: Crăciunul este o sărbătoare a iubirii. Cu toate acestea, avem tendinţa de a ignora faptul că, pentru multe persoane în vârstă care trăiesc singure, este o zi la fel de singuratică ca oricare alta. Primăria Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu Caritas Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez în România, organizează o colectare de alimente neperisabile pentru a-i înveseli pe cei care nu sunt surprinşi de ceilalţi.

În cel mai recent registru al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Miercurea-Ciuc, 325 de persoane în vârstă din municipiu trăiesc singure. Aceştia fie trăiesc fără rude, fie au rude care locuiesc departe. Este important ca împreună, ca o comunitate, să le transmitem un mesaj: şi ei sunt importanţi pentru noi!

În special, facem apel la părinţi şi elevi – inclusiv prin intermediul scrisorilor distribuite în şcolile primare – să se implice în iniţiativa caritabilă! Părinţii sunt rugaţi să adune un mic pachet de alimente neperisabile (zahăr, făină, ulei, conserve) şi să-l aducă la şcoală pe 12 decembrie!

O rugăminte modestă, dar înduioşătoare pentru copii: desenaţi sau confecţionaţi ceva frumos pentru bunicile şi bunicii care locuiesc singuri! Suntem siguri că împreună putem să le aducem un zâmbet pe faţă!

Cele două ONG-uri partenere ne vor ajuta să sortăm şi să livrăm donaţiile.

Vă mulţumim că aveţi grijă ca concitadinii noştri să primească puţină iubire şi în apropierea sărbătorilor.

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.