Cu mâini curate pentru o îngrijire curată | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Sănătate » Cu mâini curate pentru o îngrijire curată
Cu mâini curate pentru o îngrijire curată

Cu mâini curate pentru o îngrijire curată

Deşi vremea nu a fost favorabilă, în jur de 150 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc s-au strâns, în această săptămână, în curtea unităţii sanitare, formând un cerc mare, simbolizând cu mâinile unite şi apoi ridicate importanţa actului de îngrijire curat şi sigur, care se realizează având mâinile curate.

Acţiunea a fost organizată de Serviciul de Supraveghere şi Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale (SPIAAM) cu ocazia Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor, marcată pe 5 mai. Dr. Sergiu Sîngeorzan, şef serviciu SPIAAM a subliniat faptul că fiecare persoană – personalul sanitar, bolnavii, aparţinătorii bolnavilor – poate contribui la asigurarea unor îngrijiri medicale curate şi sigure.

Promovarea igienei mâinilor a cuprins şi secţiile spitalului, unde echipa serviciului SPIAAM a împărţit baloane şi dulciuri copiilor internaţi, explicând în acelaşi timp aparţinătorilor şi pacienţilor importanţa mâinilor curate.

În holul spitalului, susţinut de Consiliul Judeţean Harghita, pe parcursul săptămânii funcţionează un stand, unde cei de la SPIAAM oferă informaţii despre metodele corecte de realizare a igienei mâinilor, iar cei care doresc, pot să-şi testeze tehnica corectă de realizare a acesteia cu ajutorul Bug Box-ului (un aparat cu UV).

„Într-o instituţie sanitară realizarea igienei mâinilor este importantă în fiecare zi şi în fiecare minut, nu numai de Ziua Mondială a Igienei Mâinilor. Cu toate acestea este necesară marcarea acestui eveniment, pentru că igiena mâinilor este esenţială în munca noastră şi în prevenţia infecţiilor” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului, exprimându-şi mulţumiri participanţilor.  (SJU Miercurea Ciuc)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.