Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Crucial Conversations | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Învățământ » Crucial Conversations
Crucial Conversations

Crucial Conversations

Bălan, 17-26 iunie

Conform portalului european de statistici, între luna mai 2016 şi mai 2017, rata şomajului în rândul tinerilor cu vârstă sub 24 de ani a scăzut de la 18,9% la 16,9%. Aceeaşi sursă menţionează faptul că în luna mai 2017, următoarele procente din numărul total de tineri erau şomeri: România – 19,9%, Cehia – 9,2%, Estonia – 18,3%, Polonia – 14,1%, Slovacia – 18,6%, Portugalia – 24,6%, Lituania – 12,5%.

Scopul proiectului este creşterea competenţelor pentru vorbirea în public, gândirea critică şi comunicarea în codiţii de stres a membrilor organizaţiilor şi tinerilor din şapte organizaţii provenind din ţările mai sus-menţionate în scopul creşterii angajabilităţii tinerilor din cele şapte comunităţi.

Unul dintre obiectivele strategice ale Comisiei Europene în ceea ce priveşte Educaţia şi Formarea Europeană 2020 (ET2020) se concentrează asupra creşterii capacităţilor de angajare a tinerilor. Asociaţia Ingens Risus doreşte să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv strategic prin activitatea sa în domeniul tineretului.

În acest sens, în perioada 17-26.06.2018, Asociaţia Ingens Risus – NGO stabilit în Miercurea Ciuc implementează cea de-a doua mobilitate a proiectului finanţat prin Programul Erasmus+ „Crucial Conversations” în Bălan, judeţul Harghita. Schimbul de tineri reuneşte 48 de tineri coordonaţi de 8 lideri de grup şi 2 facilitatori din 7 ţări: Portugalia, Republica Cehă, Polonia, Estonia, Lituania, Slovacia şi România. Aceştia îşi vor mări capacitatea pentru vorbirea în public, gândirea critică şi comunicarea în codiţii de stres în scopul creşterii angajabilităţii tinerilor din cele 7 comunităţi. Prima mobilitate a acestui proiect a avut loc în luna aprilie, în Băile Tuşnad.

Obiectivul general al cursului de formare este capacitarea celor şapte organizaţii în folosirea metodelor nonformale de învăţare pe comunicare în activităţile lor cu tinerii pentru ca acestea să le fie de folos în găsirea unui loc de muncă.

Proiectul actual finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+ reprezintă o parte a unei strategii pe termen lung a organizaţiei prin care îşi propune să crească şansele de angajabilitate ale tinerilor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.