Crosul Zilei Olimpice | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Sport » Crosul Zilei Olimpice
Crosul Zilei Olimpice

Crosul Zilei Olimpice

23 iunie, Miercurea Ciuc

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Harghita, împreună cu Academia Olimpică Română – Filiala Harghita va organiza pe 23 iunie „Crosul Zilei Olimpice”.

„Pretutindeni în lume, Crosul Zilei Olimpice reprezintă un moment culminant pentru sport, solidaritate şi celebrare, aşteptat cu plăcere de mii de persoane. Crosul Zilei Olimpice este o ocazie unică de a împărtăşi viziunea lui Pierre de Coubertin de a promova dezvoltarea acelor calităţi fizice şi morale care constituie fundamentul sportului, folosirea lui pentru educaţia tinerilor în scopul unei mai bune înţelegeri reciproce şi diseminarea valorilor olimpice cum sunt prietenia, performanţa maximă şi respectul, care creează spiritul internaţional de bunăvoinţă”, se precizează într-un comunicat emis de DJST Harghita.

Startul crosului se va da la ora 10,00, de pe strada Patinoarului. De acolo, traseul, cu o lungime de 2 km, va străbate strada Braşovului – str. Ghioceilor – str. Zsögödi Nagy Imre – str. Szász Endre – Piaţa Cetăţii – str. Nicolae Bălcescu – str. Eroilor, sosirea având loc în curtea patinoarului.

Înscrierile se fac în perioada 18-23 iunie la sediul DJST Harghita (Miercurea Ciuc, str. Eroilor, nr. 7, între orele 09,00-15,00) sau în ziua concursului, între orele 08,00-09,45.

La cros se pot înscrie atât sportivi legitimaţi, cât şi cei nelegitimaţi, participarea la competiţie făcându-se pe propria răspundere din punct de vedere al stării de sănătate.

La final, organizatorii vor premia primii 300 de concurenţi, aceştia urmând să primească un tricou inscripţionat şi alte materiale promoţionale cu însemnele olimpice; de asemenea, toţi concurenţii vor primi diplome de participare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.