Duminică, la Miercurea-Ciuc:Crosul Run for Epilepsy | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Societate »
Duminică, la Miercurea-Ciuc:
Crosul Run for Epilepsy
<h5><i>Duminică, la Miercurea-Ciuc:</i></h5>Crosul Run for Epilepsy

Duminică, la Miercurea-Ciuc:
Crosul Run for Epilepsy

  • Duminică, 3 iulie, începând cu ora 10:00, are loc, la Miercurea-Ciuc, Crosul caritabil Run For Epilepsy 2022, organizat în cadrul programului Zilelor Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.

Evenimentul constă într-un cros caritativ, necronometrat, organizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu Clubul Lions Miercurea-Ciuc şi Asociaţia Clubul pentru Perfecţionarea Neurologilor.

Obiectivul general al evenimentului, organizat sub egida programului Epilepsy Challenge – un proiect al cluburilor Lions, îl reprezintă creşterea gradului de conştientizare a epilepsiei şi reducerea stigmatului public asociat acesteia, iar ca obiective specifice organizatorii îşi doresc ca, prin strângerea de fonduri din cadrul evenimentului, să finanţeze consumabilele necesare funcţionării Centrului de monitorizare şi epilepsie videoEEG din Miercurea-Ciuc înfiinţat anul trecut, respectiv finanţarea cursurilor de specializare a medicilor şi asistenţilor medicali din cadrul acestuia, se arată într-un comunicat al Clubului Lions Miercurea-Ciuc.

Startul se va da de pe Platoul Piaţa Libertăţii, la ora 11:00, iar participanţii vor alerga pe două trasee – de 1 kilometru (traseul verde), respectiv 5 kilometri (traseul roşu).

Înscrierile se pot realiza sâmbătă, între orele 13:00 şi 16:00, în holul Universităţii Sapientia, precum şi în ziua evenimentului (duminică) între orele 08:00 şi 10:00 pe platoul Piaţa Libertăţii.

Pentru desfășurare a evenimentului în condiții de siguranță pentru participanți, duminică, 3 iulie 2022, în intervalul orar 11:00-12:30 alocat desfășurării crosului se vor institui restricții temporare de circulație pe trasee până la trecerea alergătorilor. „Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag să participați la eveniment!”, se arată în comunicat.

***

Istoria centenară a Asociației Internaționale a Cluburilor Lions începe la data de 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, odată cu înființarea primului Club Lions, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.400.000 de membri. În România, Districtul 124 este format din 77 de cluburi în care activează peste 1.600 de membri.

Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de înțelegere între toți oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar celor aflați la nevoie.

Lionismul oferă oricărui doritor posibilitatea de a fi voluntar într-un cadru bine organizat, recunoscut internațional, contribuind zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate și prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.