Investiţii de peste 34 de milioane de lei finanţate de Guvernul României în comunele din Ciucul de Jos (2):Cozmeni şi Tuşnad Sat au primit ori vor primi pentru diferite investiţii aproximativ 19 milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 iunie 2022
Home » Societate »
Investiţii de peste 34 de milioane de lei finanţate de Guvernul României în comunele din Ciucul de Jos (2):
Cozmeni şi Tuşnad Sat au primit ori vor primi pentru diferite investiţii aproximativ 19 milioane de lei
<h5><i>Investiţii de peste 34 de milioane de lei finanţate de Guvernul României în comunele din Ciucul de Jos (2):</i></h5>Cozmeni şi Tuşnad Sat au primit ori vor primi pentru diferite investiţii aproximativ 19 milioane de lei

Investiţii de peste 34 de milioane de lei finanţate de Guvernul României în comunele din Ciucul de Jos (2):
Cozmeni şi Tuşnad Sat au primit ori vor primi pentru diferite investiţii aproximativ 19 milioane de lei

Ciucul de Jos are în componenţă 6 comune: Sâncrăieni, Sânsimion, Sânmartin, Ciucsângeorgiu, Cozmeni, Tuşnad Sat. În afară de Sânmartin, toate celelalte au reuşit să finalizeze în ultimii ani, să aibă în derulare ori să contracteze diferite proiecte finanţate prin diferite programe ale statului de peste 34 milioane de lei.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Locale, comuna Cozmeni are în derulare două proiecte, unul care beneficiază de o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi altul prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Este vorba de o investiţie care prevede captarea apelor de suprafaţă din zona Bercgodor, pentru care comuna primeşte prin PNDL 1 peste 120.000 de lei. De asemenea, prin PNDR se alocă o finanţare de aproape 4,5 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor locale.

Şi Tuşnad Sat are în derulare două investiţii cu finanţare de la Guvernul României. Prin PNDL 2 se alocă aproape 10 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri de interes local. În acelaşi timp, prin PNDR s-au primit alte 4,5 milioane de lei pentru o investiţie aflată în derulare şi care vizează tot infrastructura: reabilitarea reţelei de drumuri de interes local. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.