Miercurea-Ciuc:Costul reabilitării pasajului peste calea ferată a crescut de la 33 milioane la aproape 49 milioane lei | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
Costul reabilitării pasajului peste calea ferată a crescut de la 33 milioane la aproape 49 milioane lei
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>Costul reabilitării pasajului peste calea ferată a crescut de la 33 milioane la aproape 49 milioane lei

Miercurea-Ciuc:
Costul reabilitării pasajului peste calea ferată a crescut de la 33 milioane la aproape 49 milioane lei

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc a precizat că valoarea estimată a proiectului de reabilitare a podului peste calea ferată de la ieşirea din oraş spre Odorheiu Secuiesc a crescut la 48,7 milioane lei. Această creştere vine în contextul majorărilor preţurilor din domeniu. De asemenea, municipalitatea precizează că recalculările de preţ sunt în conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr. 15/2021.

În ceea ce priveşte cofinanţarea Uniunii Europene, aceasta nu se poate modifica, rămânând la valoarea de 17,24 milioane de lei, ceea ce presupune că municipalitatea va trebui să suporte întreaga majorare de preţ. Iar pentru asta a fost nevoie de o altă decizie a consiliului local prin care să se accepte o nouă creştere a valorii investiţiei faţă de estimările iniţiale. Ceea ce s-a şi întâmplat în cadrul ultimei şedinţe de CL.

Reamintim faptul că primăria a emis ordinul de începere pentru demolarea pasajului peste calea ferată în data de 23 martie, iar pe 24 martie constructorul trebuia să demareze lucrarea. Însă lucrările nu au putut începe deoarece antreprenorul nu obţinuse încă avizul de la Poliţia Rutieră şi a fost nevoie de adoptarea modificării de preţ. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.