Coronavirus Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita
Coronavirus Harghita

Coronavirus Harghita

  • Situația la data de 25 mai, ora 13:00
  • Primăria municipiului Miercurea Ciuc recomandă clădirea Caritas de la Jigodin ca spaţiu pentru pacienţii asimptomatici cu COVID-19
  • Caz pozitiv confirmat în nordul judeţului
  • Cazuri de infecţie în cadrul Harmopan

Numărul total al cazurilor pozitive de COVID-19 în Harghita a ajuns la 117. Dintre acestea, 94 se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală, iar 22 de persoane s-au vindecat.

Potrivit biroului de presă al Instituţiei Prefectului Harghita, situaţia epidemiologică şi măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, COVID-19, la data de 25 mai era:

  • 34 persoane aflate în carantină instituţionalizată, în scădere cu 16 în ultimele 24 de ore;
  • 973 persoane ieşite din carantină de la începutul perioadei;
  • 1.795 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creştere cu 87 în ultimele 24 de ore;
  • 5.315persoane ieşite din autoizolare în întregul interval.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc recomandă clădirea Caritas de la Jigodin ca spaţiu pentru pacienţii asimptomatici cu COVID-19

Ráduly Róbert Kálmán, primarul municipiului Miercurea Ciuc, preciza, în cadrul unei conferinţe de presă, ţinută online ieri, că în contextul în care numărul cazurilor active din judeţ a depăşit 100, iar numărul de locuri din cele două spitale dedicate persoanelor testate cu COVID-19 este limitat, pentru persoanele asimptomatice trebuie asigurată o izolare în altă parte „decât pe un pat de spital dotat cu oxigen”.

„Poziţia noastră a fost şi rămâne că drept cel mai bun imobil în arealul nostru geografic este clădirea Caritas de la Băile Jigodin, care a funcţionat şi până acum ca locaţie de carantină, iar jandarmeria are deja experienţă în a asigura această clădire. Bineînţeles că în această nouă destinaţie trebuie o atenţie sporită din partea celor ce asigură neintrarea şi neieşirea unor persoane şi sperăm ca aceasta să fie un debuşeu firesc al situaţiei şi o alternativă normală de gestionare a celor asimptomatici”, spunea Ráduly Róbert Kálmán.

Caz pozitiv confirmat în nordul judeţului

În municipiul Toplița, preciza primarul Stelu Platon, un tânăr de 18 ani, care s-a întors în țară pe data de 18 mai, s-a prezentat la Spitalul Municipal, dar din motive personale, în aceeași zi a plecat în Cluj, unde a fost depistat pozitiv și internat.

„Deoarece a intrat în contact, chiar dacă pentru puțin timp, cu membrii comunității rome din care  face parte, am decis imediat izolarea străzii respective.”, spunea edilul municipiului.

Cazuri de infecţie în cadrul Harmopan

În rândul angajaţilor din cadrul uneia dintre cele mai mari societăţi de panificaţie din judeţ au fost confirmate mai multe cazuri pozitive de infectare cu coronavirus.

„În ultimele zile, din păcate, unii dintre angajaţii noştri au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. În colaborare cu instituţiile abilitate, am luat imediat toate măsurile necesare, asigurând testarea persoanelor care au intrat în contact cu angajaţii testaţi pozitiv, iar spaţiile de lucru au fost dezinfectate. Ne uşurează îngrijorarea faptul că virusul nu se transmite prin alimente. Vă asigurăm că produsele noastre sunt sigure şi că nu trebuie să vă temeţi să le cumpăraţi, aşa cum faceţi de atâta timp!”, precizează instituţia pe pagina ei de Facebook.

Harmopan mai precizează că societatea acordă atenţie sporită măsurilor recomandate, pentru a proteja atât angajaţii în perimetrul companiei împotriva infecţiei, cât şi în privinţa prevenirii îmbolnăvirii clienţilor din afara companiei, „deoarece sănătatea clienţilor noştri este la fel de importantă pentru noi, precum şi cea a angajaţilor.

Am fost printre primii care au implementat în magazine măsurile de siguranţă a consumatorilor în contextul epidemiei actuale, stabilind regulile aferente”.

Potrivit sursei citate, compania are peste 360 de angajaţi.

LIVIU CÂMPEAN

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.