Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita – situația în data de 14 aprilie | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Coronavirus Harghita – situația în data de 14 aprilie
Coronavirus Harghita – situația în data de 14 aprilie

Coronavirus Harghita – situația în data de 14 aprilie

Potrivit Instituției Prefectului – Județul Harghita, astăzi, la ora 13:00, situația epidemiologică în județ se prezenta astfel:

  • 195 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 168 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 715 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 3.731 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: o persoană s-a vindecat și a fost externată, una este decedată (testată pozitiv după constatarea decesului), iar patru persoane se află sub supraveghere medicală. De asemenea, o persoană testată la COVID-19 în județul Harghita, al cărui rezultat a fost pozitiv, a fost transferată, duminică, la un spital din județul de domiciliu.

Noi amenzi date de polițiștii și jandarmii harghiteni

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale, din care 3 pe linie economică și 167 pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație,  în valoare totală de  234.500 lei. De asemenea, au mai întocmit un dosar penal, pentru fals în declarații, după ce o persoană din Gheorgheni a prezentat o declarație de la angajator, deși nu figura ca fiind angajat.

În perioada 13-14 aprilie, în intervalul orar 08:00-08:00, jandarmii harghiteni au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente și 14 amenzi, în valoare totală de 28.000 de lei: 6 amenzi (în valoare totală de 12.000 de lei) au fost acordate de către jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, 7 amenzi (în valoare totală de 14.000) și două avertismente de către Detașamentul 4 Jandarmi Gheorgheni și o amendă, în valoare totală de 2.000 de lei, de către Detașamentul 5 Jandarmi Toplița.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.