Coronavirus Harghita: Primul caz de infectare cu COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 27 noiembrie 2021
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: Primul caz de infectare cu COVID-19
Coronavirus Harghita: Primul caz de infectare cu COVID-19

Coronavirus Harghita: Primul caz de infectare cu COVID-19

Astăzi a fost confirmat primul test pozitiv de COVID-19 în cazul unei persoane din Harghita.

Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului Judeţul Harghita, este vorba despre o persoană care s-a întors în ţară din Franţa, în data de 23 martie, aflată în izolare la domiciliu. În data de 1 aprilie i-a fost recoltată o probă la COVID-19, iar confirmarea testului s-a făcut ieri. Pacientul a fost preluat şi transportat de către specialişti la Secţia infecţioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală.

Conform sursei citate, specialiştii epidemiologi şi ai Direcţia de Sănătate Publică Harghita efectuează ancheta epidemiologică.

La nivelul judeţului Harghita, la data de 2 aprilie, ora 13:00, situaţia generată de epidemia de coronavirus se prezenta astfel:

– 157 de persoane aflate în carantină;

– 20 de persoane ieşite din carantină de la începutul perioadei;

– 1.713 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;

– 1.875 persoane ieşite din autoizolare în întregul interval;

– 582 paturi disponibile în centrele de carantină.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita şi cele ale Poliţei Locale (Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni) au efectuat verificări la 763 persoane izolate la domiciliu.

În perioada amintită, poliţiştii au aplicat 64 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, în valoare de 82.400 lei.

La rândul lor, efectivele Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita au verificat un număr de 86 persoane aflate în autoizolare. Totodată, au aplicat opt amenzi, în valoare de 3.200 lei, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declaraţie din care să reiasă motivul deplasării.

De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu IJJ, însoţirea a 8 coloane.

„Staţi acasă şi aplicaţi măsurile de protecţie adecvate! Suntem siguri că vă pasă de sănătatea voastră şi a semenilor voştri! Să ne protejăm pe noi şi pe cei din jurul nostru!

RESPECTAŢI TOATE RECOMANDĂRILE AUTORITĂŢILOR ŞI STAŢI ÎN CASĂ!”, mai transmite Instituţia Prefectului Judeţului Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.