Coronavirus Harghita, 1 aprilie | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita, 1 aprilie
Coronavirus Harghita, 1 aprilie

Coronavirus Harghita, 1 aprilie

Au scăzut amenzile aplicate persoanelor care nu au respectat interdicția de circulație

Astăzi, 1 aprilie, la ora 13:00, potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului – Județul Harghita, situația generată de epidemia de COVID-19 în județ se prezenta astfel:

– 142 persoane aflate în carantină;

– 20 persoane ieșite din carantină;

– 1.875 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;

– 1.531 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval;

– 597 paturi disponibile în centrele de carantină.

Potrivit sursei citate, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În această perioadă, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni) au efectuat verificări la 531 de persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, polițiștii au aplicat 81 de amenzi pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare de 85.050 lei.

Jandarmii din cadrul IJJ Harghita au verificat, prin acțiuni independente, un număr de 105 persoane aflate în autoizolare.

În intervalul de timp amintit, jandarmii harghiteni au aplicat opt amenzi, în valoare de 3.200 de lei, din care 7 pe raza municipiului Gheorgheni și una în Toplița. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

În cursul zilei, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu IJJ Harghita, însoțirea a  8  coloane.

xxx

În judeţul Harghita nu a fost confirmat, deocamdată, nici un caz de infectare cu COVID-19, rezultatele testelor efectuate fiind negative. (Șt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Intrebare: Câte teste au fost făcute/finalizate în județ la persoanele carantinate sau izolate? Dar personal medical? Câți sunt în ATI?
    Dacă nu se publică și asemenea date, poate fi suspectată conducerea DSP de netransparență. La alte județe se publică asemenea date.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.