Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita: Locul 4 ca gravitate între judeţele ţării | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: Locul 4 ca gravitate între judeţele ţării
Coronavirus Harghita: Locul 4 ca gravitate între judeţele ţării

Coronavirus Harghita: Locul 4 ca gravitate între judeţele ţării

  • La Primăria Frumoasa sunt pozitivi primarul şi viceprimarul

În judeţ, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 65 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul populaţiei. Potrivit raportării zilnice, la nivelul judeţului Harghita, situaţia epidemiologică a răspândirii infectărilor cu coronavirus la data de 27 octombrie era:

  • cazuri confirmate: 2.672;
  • persoane vindecate: 1.472 (74 pacienţi vindecaţi în ultimele 24 de ore);
  • persoane decedate: 86;
  • persoane internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, în Spitalul din Gheorgheni şi Spitalul Topliţa: 261;
  • persoane în izolare la domiciliu: 820;
  • persoane în carantină la domiciliu: 1.092.

În ceea ce priveşte coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita, acesta este de 3,22. Un coeficient mai mare au doar judeţele Cluj (3,7‰), Alba (3,66‰) şi Sălaj (3,24‰).

Alte informaţii locale privind pandemia: din cei 25 de infectaţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş doar unul este internat, starea celorlalţi fiind bună. „Sunt de vârste tinere, majoritatea sunt până în 65 de ani. (…) Sunt carantinaţi la etaj separat şi sunt supravegheaţi medical. Sunt asimptomatici”, a precizat directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyöngyi.

Aceasta a mai spus că şi la Primăria Frumoasa sunt pozitivi primarul şi viceprimarul, dar nu este evident că ar fi vorba de un focar, ci de cazuri izolate.

Dr. Tar Gyöngyi susţine că în judeţ este o răspândire comunitară „destul de masivă”, favorizată de vremea rece, dar şi de faptul că harghitenii au crezut, în mod fals, că sunt protejaţi de virus, ţinând cont că în zonă nu au fost, la începutul pandemiei, cazuri numeroase de infectare.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a confirmat că trei poliţişti sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, dar starea lor este bună şi nu sunt internaţi în spital, primind tratament la domiciliu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a sistat, pentru săptămâna în curs, intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici, aceştia fiind reprogramaţi şi a reorganizat mai multe secţii, în contextul în care a crescut numărul de persoane infectate cu noul coronavirus care au nevoie de îngrijire medicală.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, le-a recomandat locuitorilor să respecte distanţarea fizică, să poarte obligatoriu masca de protecţie corect, inclusiv în spaţii deschise şi să limiteze deplasările în alte localităţi, atât din judeţ, cât şi din afara acestuia. Totodată, acesta le-a recomandat părinţilor ca pe perioada vacanţei elevilor din ciclul primar aceştia să nu părăsească domiciliul, atât cât este posibil.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.