Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita: Cu alte 130 de cazuri în 24 de ore, județul a atins procentul de 3‰ de locuitori în 14 zile | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: Cu alte 130 de cazuri în 24 de ore, județul a atins procentul de 3‰ de locuitori în 14 zile
Coronavirus Harghita: Cu alte 130 de cazuri în 24 de ore, județul a atins procentul de 3‰ de locuitori în 14 zile

Coronavirus Harghita: Cu alte 130 de cazuri în 24 de ore, județul a atins procentul de 3‰ de locuitori în 14 zile

Potrivit raportării zilnice emise de Instituția Prefectului Harghita, în 24 de ore, în județul nostru, au fost confirmate alte 130 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, dar și un deces în rândul persoanelor la care se confirmase prezența virusului în organism.

Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei și până în prezent, în Harghita au fost înregistrate 2.429 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea: 1.210 persoane s-au vindecat (69 de pacienți în ultimele 24 de ore), 76 au decedat, 269 de persoane se află internate în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, iar 821 se află la în izolare la domiciliu. De asemenea, în cazul altor 53 de persoane testate pozitiv cu COVID-19 se află în curs ancheta epidemiologică.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la o mie de locuitori, calculat de direcțiile de sănătate publică din țară, județul Harghita, cu un procent de 3‰, se situează pe locul 4, cea mai mare rată înregistrându-se în Alba, București și Cluj.

Instituția Prefectului – Județul Harghita reamintește faptul că sunt în vigoare Hotărârile nr. 30, 31 și 32/2020 ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spații închise sau deschise de pe teritoriul județului Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.