Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita: 91 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: 91 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore
Coronavirus Harghita: 91 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Coronavirus Harghita: 91 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore

În judeţul Harghita, de la începutul pandemiei şi până azi au fost confirmate un număr de 3.480 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 91 de cazuri noi – potrivit raportării Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita. Din totalul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2, 2.295 s-au vindecat (78 de pacienţi în 24 de ore), 228 sunt internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc şi Spitalul Gheorgheni, 703 sunt în izolare la domiciliu şi 119 au decedat (cu una mai mult de la ultima raportare). De asemenea, pentru 135 de persoane testate pozitiv cu COVID-19 ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. Totodată, 1.003 persoane se află în carantină la domiciliu.

În judeţul Harghita coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,74.

Cinci cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita

Cinci cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita sunt, în momentul de față, infectate cu virusul COVID-19. Cei cinci jandarmi sunt din subunități aflate în localități diferite.

Potrivit unei informări a purtătorului de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu, cadrele militare confirmate cu noul coronavirus se află în izolare la domiciliu.

„În toată această perioadă, la nivelul unității au fost luate măsuri de prevenire, constând în acordarea unei atenții permanente asigurării materialelor de protecție, echipării jandarmilor care intră în serviciu cu mască, mănuşi, acestora fiindu-le asigurate şi  substanţele dezinfectante. Sunt de asemenea luate măsuri de igienizare şi dezinfectare periodică a spaţiilor de lucru, precum şi a autospecialelor din dotare în vederea limitării răspândirii virusului”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

În județ mai sunt confirmați cu virusul SARS-CoV-2 nouă poliţişti şi un pompier, care urmează la rândul tratamentul la domiciliu.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.