Coronavirus Harghita, 3 aprilie: un nou dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 3 aprilie: un nou dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor
Coronavirus Harghita, 3 aprilie: un nou dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Coronavirus Harghita, 3 aprilie: un nou dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

La nivelul judeţului Harghita, la data de 3 aprilie, ora 13:00, situaţia generată de epidemia de coronavirus se prezenta astfel:

– un caz de infectare cu virusul COVID-19, confirmat ieri (a rămas singurul din județ până la ora raportării);

– 174 persoane aflate în carantină;

– 20 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;

– 1.694 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;

– 2.056 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval;

– 669 paturi disponibile în centrele de carantină.

Conform informațiilor transmise de Instituția Prefectului – Județul Harghita, pe parcursul ultimelor 24 de ore efectivele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni) au efectuat verificări la 1.118 persoane izolate la domiciliu.

În cursul zilei de ieri, polițiștii au aplicat 84 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare de 80.175 lei, în creștere față de ziua anterioară, când s-au înregistrat 65 de amenzi.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal unei persoane pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor pentru „părăsirea locului de izolare la domiciliu”.

Lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita a verificat un număr de 61 de persoane aflate în autoizolare.

Totodată, în 24 de ore, jandarmii harghiteni au aplicat un număr de 14 amenzi (în creștere cu 6 sancțiuni față de ziua precedentă raportării), în valoare de 14.300 lei: 8 pe raza municipiului Gheorgheni și 6 în Toplița. Acestea au fost aplicate pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

În perioada amintită, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu IJJ Harghita, însoțirea a  10  coloane”, a mai informat Instituția Prefectului – Județul Harghita. (Șt.P.)

 

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.