Coronavirus Harghita, 24 aprilie: 19 cazuri confirmate în județ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 24 aprilie: 19 cazuri confirmate în județ
Coronavirus Harghita, 24 aprilie: 19 cazuri confirmate în județ

Coronavirus Harghita, 24 aprilie: 19 cazuri confirmate în județ

În județul Harghita, până astăzi au fost confirmate un număr de 19 persoane infectate cu virusul COVID-19, în creștere cu un caz față de ziua anterioară.

Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului – Județul Harghita, din cele 19 cazuri confirmate, două persoane s-au vindecat, una a decedat și 16 se află internate la spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală. Sunt în desfășurare anchete epidemiologice și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale.

Conform sursei citate, astăzi, 24 aprilie, ora 13:00, în județ erau 219 persoane în carantină (233 în ziua anterioară) și 340 în autoizolare la domiciliu (368 cu o zi în urmă). De la începutul perioadei, 325 de persoane au ieșit din carantină și 4.428 de oameni au finalizat perioada de 14 zile de autoizolare la domiciliu.

Pe parcursul zilei de ieri, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni) au efectuat verificări la 137 persoane izolate la domiciliu.

În cursul zilei de ieri, polițiștii harghiteni au aplicat 106 sancțiuni, din care 33 pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, 16 contravenții în alt context COVID și 57 de alte contravenții.

Potrivit sursei citate, ieri au fost executate, de către IPJ Harghita, două acțiuni punctuale, la care au participat 105 polițiști, în cadrul cărora au fost legitimate 724 de persoane, au fost verificate 11 societăți comerciale și 308 vehicule. Au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale și au fost confiscate bunuri în valoare de 900 de lei.

În aceeași perioadă, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Harghita, însoțirea a 4 coloane.

Potrivit Biroului de presă din cadrul Instituției Prefectului – Județul Harghita, în ultimele 24 de ore, jandarmii harghiteni au desfășurat misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, iar în cooperare cu polițiști sau militari în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 9 localităţi. Totodată, jandarmii au asigurat ordinea publică în zona de triere a patru spitale și au verificat prezența la domiciliu a opt persoane aflate în autoizolare.

În ultimele 24 de ore, lucrătorii IJJ Harghita au aplicat patru sancțiuni contravenționale: două amenzi în valoare de 4.000 lei și două avertismente. Amenzile au fost aplicate de către jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc, iar avertismentele de către Detașamentul 5 Jandarmi Toplița. Sancțiunile au fost aplicate pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.