Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita, 13 aprilie: situația în județ și sancțiunile aplicate în cursul zilei de ieri | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 13 aprilie: situația în județ și sancțiunile aplicate în cursul zilei de ieri
Coronavirus Harghita, 13 aprilie: situația în județ și sancțiunile aplicate în cursul zilei de ieri

Coronavirus Harghita, 13 aprilie: situația în județ și sancțiunile aplicate în cursul zilei de ieri

Potrivit biroului de presă al Instituției Prefectului, la nivelul județului Harghita situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 13 aprilie, ora 13.00 era:

 • 201 persoane aflate în carantină instituționalizată;
 • 162 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
 • 811 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
 • 3.630 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care, o persoană s-a vindecat și a fost externată, o persoană este decedată, iar patru persoane se află sub supraveghere medicală. O altă persoană testată la COVID-19 în județul Harghita, al cărui rezultat a fost pozitiv, a fost transferată la un spital din județul de domiciliu.

De asemenea, anchetele epidemiologice în cazul celor 4 internați se desfășoară în continuare.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

 • În data de 12.04.2020 efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni) au efectuat verificări la 616 persoane izolate la domiciliu.
 • În cursul zilei de 12.04.2020, la nivelul județului au fost aplicate 77 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație  în valoare totală de  215.000 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

 • misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 11 localităţi;
 • măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale;
 • acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au fost verificate un număr de 68 persoane aflate în autoizolare.

Situația sancțiunilor contravenționale aplicate în perioada 12-13 aprilie, intervalul orar 08:00-08:00:

 • au fost aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale, respectiv 14 amenzi în valoare totală de 28.000 lei și 2 avertismente;
 • 6 amenzi în valoare totală de 12.000 de lei de către jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, 7 amenzi în valoare totală de 14.000 și două avertismente de către jandarmi din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni și o amendă în valoare totală de 2.000 de către jandarmi din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița.

Sancțiunile au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

 

Comentarii:

comentarii

2 comments

 1. Băi…. ieri a fost 12Aprilie,
  asta numai dacă nu cumva vii din viitor 😂🤣🤣😂🤣😅🤣😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.