Corbu: au fost semnate contractele pentru modernizarea a două drumuri comunale | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Corbu: au fost semnate contractele pentru modernizarea a două drumuri comunale
Corbu: au fost semnate contractele pentru modernizarea a două drumuri comunale

Corbu: au fost semnate contractele pentru modernizarea a două drumuri comunale

Se speră ca în zilele următoare să se semneze şi contractul pentru modernizarea de pe Valea Seacă, care face legătura cu Bilborul

Primăria comunei Corbu a semnat, vineri, contractul pentru modernizarea drumurilor de pe Bărăsău şi Valea Corbului, lucrările urmând să demareze în cel mai scurt timp.

Potrivit contractului, valoarea lucrărilor, finanţate prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală), se ridică la peste 3 milioane de lei, fără TVA, iar modernizarea drumurilor ar trebui să fie finalizată până pe 15 aprilie 2020.

Primarul comunei Corbu, Romeo Ţepeş-Focşa, spunea că în prezent se mai lucrează la documentaţia pentru alte două proiecte finanţate atât cu bani europeni, cât şi din fonduri guvernamentale.

Este vorba de modernizarea drumului judeţean 174B, care face legătura dintre Capu Corbului şi Bilbor. Proiectul, în valoare de 8,1 milioane de lei (fonduri guvernamentale şi co-finanţare de la consiliul local), prevede modernizarea întregii lungimi aflate pe administrativul comunei – 7,6 km. În ceea ce priveşte semnarea contractului, edilul spunea că speră ca aceasta să se întâmple în zilele următoare.

Al doilea proiect la care se lucrează este depus deja la CRFIR (Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) Alba Iulia şi prevede modernizarea a trei drumuri de interes local: strada Vlas (Capu Corbului), strada Pârâul Savului şi strada Dâmbul lui Bălan.

Romeo Ţepeş-Focşa spunea că este un proiect care se speră că se va semna în două săptămâni, iar valoarea lui se ridică la 1 milion de lei, fonduri europene şi co-finanţare din partea consiliului local.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.