Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Controale privind salubrizarea cursurilor de apă, dispuse de prefectul Harghitei | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate » Controale privind salubrizarea cursurilor de apă, dispuse de prefectul Harghitei
Controale privind salubrizarea cursurilor de apă, dispuse de prefectul Harghitei

Controale privind salubrizarea cursurilor de apă, dispuse de prefectul Harghitei

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a dispus acţiuni de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru prevenirea inundaţiilor care ar putea avea loc în timpul primăverii.

Prefectul a declarat că în cadrul acestor controale se va verifica, în principal, existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi zonele de scurgere a podurilor şi podeţelor, inclusiv modul în care au fost întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere ale apelor pluviale din localităţi.

Controalele vor fi coordonate direct de prefectul Harghitei şi vor fi efectuate de o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii de Mediu, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Adrian Jean Andrei a subliniat că în localităţile unde se vor identifica nereguli sau unde nu se respectă termenele de remediere a deficienţelor, primarii vor fi sancţionaţi potrivit legislaţiei în vigoare.

„Autorităţile publice locale nu trebuie să facă altceva decât să respecte legea. Iar aceste controale sunt necesare pentru prevenirea blocajelor în cazul unor inundaţii iminente, care pot duce la pagube materiale sau chiar la pierderi de vieţi omeneşti”, a declarat prefectul Harghitei. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.