Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Controale ale poliţiştilor şi jandarmilor harghiteni în prima noapte de aplicare a interdicţiei de circulaţie | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Controale ale poliţiştilor şi jandarmilor harghiteni în prima noapte de aplicare a interdicţiei de circulaţie
Controale ale poliţiştilor şi jandarmilor harghiteni în prima noapte de aplicare a interdicţiei de circulaţie

Controale ale poliţiştilor şi jandarmilor harghiteni în prima noapte de aplicare a interdicţiei de circulaţie

Luni seara a intrat în vigoare şi prevederea din cadrul Ordonanţei Militare nr. 2 conform căreia în intervalul orar 22:00-06:00 circulaţia pe stradă este permisă doar în anumite condiţii: în interes de serviciu, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie; pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată; din motive justificate, precum însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie; pentru deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie.

Tot în cadrul acestei ordonanţe se precizează că persoanele care circulă noaptea în afara locuinţei sau gospodăriei, vor trebui să aibă asupra lor o adeverinţă de la locul de muncă sau o declaraţie pe propria răspundere.

Iar prima seară de interdicţii în circulaţie a însemnat şi primele controale ale organelor cu atribuţii de control.

La ora 22:00, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, au început să se audă sirenele maşinilor de poliţie şi jandarmerie timp de 30 de secunde, anunţând astfel începutul perioadei de restricţie. Apoi, s-a făcut public mesajul ,,staţi în casă”, atât în limba română, cât şi în maghiară.

Au urmat verificări ale persoanelor care, după ora 22:00 circulau prin oraş. Au fost opriţi atât şoferii, cât şi pietonii, fiind înştiinţaţi despre intrarea în vigoare a restricţiei, despre faptul că este important să nu părăsească locuinţa, dar şi despre documentele pe care trebuie să le aibă asupra lor.

Majoritatea celor opriţi veneau de la locurile de muncă, cei mai mulţi având asupra lor adeverinţele necesare, sau erau ieşiţi cu motive întemeiate, prezentând poliţiştilor declaraţia pe propria răspundere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, subinspector de poliţie Gheorghe Filip, preciza că acţiunea s-a desfăşurat, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita şi cu Poliţia Locală, pe raza întregului judeţ.

Echipe ale instituţiilor au ieşit în teren, în noaptea de luni spre marţi, nu numai în mediul urban, ci şi în comune şi în locurile în care există trafic auto sau pietonal.

„Ce ne interesează în mod deosebit, e ca oamenii să conştientizeze şi să-şi dea seama şi să înţeleagă, până la urmă, că e spre binele lor şi al nostru, al tuturor, să stea în casă şi să evite să iasă pe stradă”, a precizat subinspector de poliţie Gheorghe Filip.

Publicată de Informația Harghitei pe Luni, 23 martie 2020

 

Publicată de Informația Harghitei pe Luni, 23 martie 2020

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.