Construcția ilegală exclusiv în limba maghiară din Gheorgheni a fost înlăturată! | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Construcția ilegală exclusiv în limba maghiară din Gheorgheni a fost înlăturată!
Construcția ilegală exclusiv în limba maghiară din Gheorgheni a fost înlăturată!

Construcția ilegală exclusiv în limba maghiară din Gheorgheni a fost înlăturată!

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș anunță că „în urma riguroaselor demersuri administrative întreprinse” „semnul discriminatoriu care marca intrarea în municipiul Gheorgheni exclusiv în limba maghiară și cu așa-zisele «rune secuiești» a fost înlăturat cu succes!”.

„Această acțiune reprezintă un pas semnificativ în favoarea respectului pentru limba oficială de stat, conform prevederilor Constituției și legilor țării. Ne angajăm ferm să apărăm limba română în toate aspectele sale și să combatem orice manifestare a discriminării lingvistice sau etnice”, a declarat Dragoș Burghelia, președintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, citat într-un comunicat de presă.

Conform comunicatului remis de FCRCHM, edificiul respectiv a fost realizat în mod ilegal, fără autorizațiile de construcție necesare și cu încălcarea legislației privind utilizarea limbii române în spațiul public. „Prin urmare, în urma sesizărilor formulate la Inspectoratul de Stat în Construcții, acest edificiu neautorizat a fost demontat conform legilor în vigoare”, se precizează în document.

„Această acțiune nu reprezintă doar un act administrativ, ci și o demonstrație clară a angajamentului nostru față de respectarea legilor țării într-o societate democratică. Vom continua să ne asigurăm că toți locuitorii municipiului Gheorgheni se bucură de aceleași drepturi și oportunități, indiferent de apartenența lor lingvistică sau etnică, dar este prioritară impunerea și apărarea legilor de stat”, a precizat președintele FCRCHM.

În încheierea comunicatului, conducerea FCRCHM a reiterat faptul că „lupta pentru respectarea principiilor fundamentale ale democrației și ale drepturilor omului va rămâne mereu o prioritate pentru administrația noastră. Vom continua să colaborăm strâns cu autoritățile competente pentru a asigura un mediu echitabil pentru toți locuitorii municipiului Gheorgheni, inclusiv pentru comunitatea românească din zonă”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.