Constituţia României nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulată de acest proiect propus de UDMR | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » Constituţia României nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulată de acest proiect propus de UDMR
Constituţia României nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulată de acest proiect propus de UDMR

Constituţia României nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulată de acest proiect propus de UDMR

Scrisoare deschisă

  • Sunt şi acum primari în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care au suspendat caracterul oficial al limbii române, înlocuind-o cu limba maghiară

Într-o Scrisoare deschisă adresată Preşedinţiei României, Guvernului şi Parlamentului României, precum şi Curţii Constituţionale, mai multe organizaţii non-guvernamentale din Transilvania afirmă că, cităm, „în calitate de cetăţeni conştienţi şi responsabili ai României, de apărători ai valorilor naţionale, ai limbii române, ai Constituţiei României, vă atragem respectuos atenţia că presiunile UDMR din ultimul timp, susţinute şi de persoane malefice ale politicii româneşti, sunt un atentat fără precedent – asemănător celui din timpul Diktatului de la Viena (1940-1944) – împotriva statului naţional, unitar şi suveran român. Proiectul de lege propus de UDMR la 13.05.2017 privind modificarea şi completarea Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale anulează practic caracterul limbii române de limbă oficială a statului român şi administraţia românească este înlocuită cu o administraţie statală maghiară, lovind în caracterul suveran şi unitar al statului român. Atragem respectuos atenţia Parlamentului României că, dacă votează acest proiect de lege, este responsabil de crearea unei pepiniere de duşmani învederaţi ai limbii române din cetăţenii paşnici români de limbă maghiară, iar Constituţia României nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulată de acest proiect duşmănos propus de UDMR. Sunt şi acum primari în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care au suspendat caracterul oficial al limbii române, înlocuind-o cu limba maghiară.

Întregul proiect demantelează administraţia românească în Transilvania, exact ca pe timpul Diktatului de la Viena şi al administraţiei sovietice de după cel de-al Doilea Război Mondial, care a alungat pe români din administraţie în perioada noiembrie 1944 – martie 1945, şi din timpul Regiunii Autonome Maghiare.

Proiectul propus de UDMR este nu numai un atentat asupra Constituţiei României şi asupra limbii române, ci şi asupra convieţuirii armonioase dintre cetăţenii ţării noastre, români şi maghiari, deoarece UDMR vrea cu îndârjire să elimine tot ce este românesc din administraţie şi chiar din cultură şi din viaţa cotidiană.

Creând astfel de „maghiari puri”, UDMR este vinovată de atentatul fascistoid asupra bunelor relaţii româno-maghiare, de reinstaurarea politicii epurărilor etnice.

Solicităm astfel Parlamentului României să respingă în totalitate acest proiect de lege ca antinaţional şi antieuropean, şi Guvernului României şi Preşedinţiei României să vegheze asupra respectării Constituţiei României şi a statalităţii noastre.

Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe, Miercurea-Ciuc, 14 septembrie 2017

Societatea cultural-patriotică Avram Iancu din România

Despărţământul Cluj al Astrei

Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş (format din 44 de asociaţii ale românilor)

Fundaţia Culturală Carpatica

Societatea Culturală pro-Maramureş Dragoş Vodă

Societatea Virtus Romana Rediviva

Federaţia Românilor Persecutaţi Etnic

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Se pare că UDMR este dușmanul nr.1 al României și trebuie tratat ca atare! Mai cred că încă există politicieni români demni, care să-i pună la punct pe extremiștii maghiari provocatori. Oare nu ne aflăm, cumva, în fațai infracțiunii de „asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni” , din moment ce încă de la înființare Uniunea instigă și produce tentative de infracțiuni la adresa siguranței naționale a României? Până când i se vor tolera asemenea acțiuni de către Ministerul Public? Să se autosesizeze, dacă SRI nu o face!, așa cum s-a autosesizat în cazul emiterii OUG 13.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.