Consiliul Local Miercurea Ciuc a ales noii viceprimari | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 septembrie 2023
Home » Societate » Consiliul Local Miercurea Ciuc a ales noii viceprimari
Consiliul Local Miercurea Ciuc a ales noii viceprimari

Consiliul Local Miercurea Ciuc a ales noii viceprimari

  • Pentru prima dată în istoria municipiului, unul dintre viceprimari este femeie

Ieri a avut loc prima şedinţă a noului Consiliu Local al municipiului Miercurea Ciuc, una în care punctele de pe ordinea de zi au fost de natură administrativă.

Astfel, au fost stabilite noile comisii de specialitate din cadrul consiliului. Iar una dintre noutăţi este aceea că numărul acestora a scăzut de la 6 la 5 după comasarea comisiei economice cu cea de servicii publice. Cele 5 comisii sunt: economică – servicii publice, cu 13 membri; comisia juridică – 5 membri; comisia de urbanism – 11 membri; învăţământ-cultură – 7 membri; comisia sănătate-tineret-sport – cu 9 membri.

În ceea ce priveşte propunerile pentru funcţia de viceprimari, acestea au fost făcute de UDMR şi de către Partidul Popular Maghiar din Transilvania. Au fost trei nume – Sógor Enikő şi Bors Béla, respectiv Tőke Ervin. Prin vot secret, cu buletine, majoritatea consilierilor prezenţi au votat ca cei doi viceprimari în noul mandat să fie Sógor Enikő şi Bors Béla, adică cele 2 propuneri ale partidului majoritar în consiliu.

Astfel, pentru prima dată în istorie, municipiul Miercurea Ciuc va avea o femeie în fotoliu de viceprimar.

  • Încă un post în echipa de conducere

Tot în şedinţa de ieri, noul primar al municipiului, Korodi Attila, a precizat că doreşte – aşa cum a spus-o şi în cadrul campaniei electorale – completarea echipei de conducere cu managerul oraşului. Pentru acest post a fost propus Dósa Szilard, iar salariul managerului oraşului ar urma să fie undeva la nivelul secretarului (potrivit listei salariilor de pe site-ul primăriei, cu un coeficient de salarizare de 6,7, indemnizaţia ar fi de peste 14.000 de lei brut, lunar).

Pentru că multe lucrări majore se află în derulare, spunea Korodi Attila, şi pentru ca recepţiile să se desfăşoare operativ, s-a decis desemnarea a 5 persoane care să se ocupe de acest aspect: András Hunor Jenő, Bardócz László, Füleki Zoltán, Szőke Domokos şi Tőke Ervin.

Tot în şedinţa de ieri a fost nominalizat şi preşedintele consiliului local. Acesta este numit pentru o perioadă de 3 luni, iar responsabilitatea acestuia, arăta edilul municipiului, este derularea cursivă a şedinţelor.

Legat de viitorul şedinţelor, Korodi Atiila a precizat că, pentru a nu se ajunge în situaţia în care pandemia să blocheze activitatea consiliului, doreşte ca în perioada următoare, atunci când nu sunt puncte foarte importante, şedinţele de consiliu să se desfăşoare online. De altfel, din cauza pandemiei COVID-19, doi consilieri locali au urmărit online şedinţa de ieri.

***

Consilierul local Ábrahám Előd a depus ieri jurământul, săptămâna trecută nefiind prezent la ceremonia de învestire.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.