Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Consiliul Judeţean Harghita solicită ajutor guvernamental | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Consiliul Judeţean Harghita solicită ajutor guvernamental
Consiliul Judeţean Harghita solicită ajutor guvernamental

Consiliul Judeţean Harghita solicită ajutor guvernamental

 În urma ploilor torenţiale au fost distruse două poduri de pe Valea Rece

Două poduri au fost distruse, iar drumul judeţean de pe Valea Rece (127A) a fost deteriorat în urma precipitaţiilor de duminică. Ca urmare a solicitării primarului din Lunca de Jos, o delegaţie a Consiliului Judeţean Harghita, condusă de vicepreşedintele Incze Csongor, s-a deplasat la faţa locului pentru a constata daunele. S-a conchis că aici este nevoie de construirea de gabioane şi poduri noi, însă datorită lipsei de fonduri, Consiliul Judeţean nu poate să asigure sumele necesare acestor lucrări. Astfel se va solicita ajutor guvernamental în acest sens.

valerece1

„Lucrările mai sus-menţionate sunt considerate a fi noi investiţii, acesta este motivul pentru care nu pot fi făcute din bani alocaţi pentru întreţinerea de vară a drumurilor judeţene. Trebuie să le asigurăm locuitorilor posibilitatea de circulaţie în condiţii de siguranţă, iar acest lucru nu-l putem realiza decât din bani de la Guvern”, a afirmat Incze Csongor.

Specialişti din cadrul Consiliului Judeţean au inspectat şi porţiunea drumului judeţean 127 dintre localităţile Ditrău şi Tulgheş. S-a constatat că pe respectiva porţiune de drum sunt prioritare lucrările de curăţire a şanţurilor, iar acestea urmează a se realiza în cadrul lucrărilor de întreţinere de vară.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.