Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Consiliul Judeţean Harghita îşi reorganizează aparatul de specialitate | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Consiliul Judeţean Harghita îşi reorganizează aparatul de specialitate
Consiliul Judeţean Harghita îşi reorganizează aparatul de specialitate

Consiliul Judeţean Harghita îşi reorganizează aparatul de specialitate

Borboly Csaba: „Am redus numărul angajaţilor cu cinci persoane, am desfiinţat posturi de conducere şi chiar am transformat unele direcţii, din direcţii generale am făcut direcţii, sau am făcut servicii”

Decizia reorganizării aparatului propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Harghita a fost luată la ultima şedinţă a forului decizional al CJ, noua structură propusă având la bază experienţa din perioada pandemiei, când personalul angajat a fost nevoit să lucreze parţial şi de acasă.

Preşedintele administraţiei publice judeţene, Borboly Csaba, a precizat că la fundamentarea deciziei de reorganizare au stat la bază şi alte elemente, între acestea „situaţia financiară şi bugetul naţional”.

„Am redus numărul angajaţilor cu cinci persoane, am desfiinţat posturi de conducere şi chiar am transformat statutul direcţiilor: din direcţii generale am făcut direcţii sau am făcut servicii. Având în vedere şi situaţia financiară, şi a bugetului naţional, în paralel având probleme şi cu protecţia socială (asigurarea fondurilor pentru funcţionarea DGASPC şi a salariilor angajaţilor – n.a.), am decis că şi noi trebuie să facem un pas, iar pasul respectiv trebuie să conţină şi raţionalizare, astfel încât să avem resurse pentru investiţii şi pentru alte activităţi”, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ Harghita.

Borboly Csaba a precizat că în perioada pandemiei a fost „foarte atent” la activitatea prestată în regim de telemuncă de colegii săi, aceştia fiind obligaţi să transmită în fiecare seară, până la ora 21:00, raportul zilnic de activitate „cu semnătura şefului ierarhic”. Verificarea activităţii angajaţilor, a lucrărilor executate şi constatarea abaterilor au fost stabilite în sarcina Corpului de Control al preşedintelui şi a Biroului de audit al CJ Harghita.

„Noi ştim punctual cât şi ce a lucrat fiecare coleg în regim home office şi am văzut că mai sunt perioade de timp libere şi că mai sunt resurse nefolosite. Totodată, în această perioadă am avut şi situaţii de abateri disciplinare, nouă abateri disciplinare. Noua structură este primul pas în procesul de îmbunătăţire a modului de lucru la CJ, pentru a oferi servicii publice de calitate beneficiarilor: cetăţenii judeţului, primării, furnizori, instituţii deconcentrate şi instituţii subordonate”, a precizat Borboly Csaba.

Directorul responsabil de Comunicare şi Resurse Umane la CJ Harghita, Szőcs István, a arătat care sunt principalele modificări în urma reorganizării aparatului propriu al consiliului judeţean.

„La nivel de structură, Biroul de analiză a fost adus în cadrul Direcţiei Management şi Relaţii Internaţionale. O altă modificare este înfiinţarea Serviciului de Achiziţii Publice. A apărut şi o nouă structură, Direcţia Generală Programe şi Proiecte, care practic va lucra cu tot ce înseamnă pregătirea proiectelor de finanţare europeană. Mai avem modificări la nivelul Arhitectului şef, care va avea în componenţă şi Serviciul de Administraţie Publică, tocmai pentru a ne putea apropia de locuitorii judeţului, iar prin birourile teritoriale încercăm să asigurăm servicii şi la nivel local, în diferite locaţii din judeţ”, a exemplificat Szőcs István.

Principalele obiective ale reorganizării sunt: stabilirea obiectivelor, eficientizarea activităţii şi optimizarea fluxurilor de lucru. În ceea ce priveşte priorităţile CJ Harghita în următorii zece ani, acestea sunt în număr de 13: „Conectăm regiuni; Construim un judeţ în care locuitorii se simt în siguranţă; Construim un judeţ sănătos; Construim un judeţ verde; Revigorăm economia judeţului; Turism: construim un judeţ atractiv; Construim un judeţ Family Friendly; Viziune pentru tineri; Împreună alături de vârstnicii noştri; Construim un judeţ inovativ; Construim comunităţi; Continuăm procesul de clarificare a proprietăţii funciare; Dezvoltăm relaţiile noastre internaţionale – Capitale 3B (Bucureşti, Bruxelles, Budapesta – n.a.)”.

Reorganizarea aparatului propriu al CJ Harghita se derulează în paralel cu un rebranding al instituţiei, noul logo al CJ fiind inspirat de ceasul de pe faţada clădirii consiliului. Ca semnificaţie, cuprinde timpul ca proces şi dinamică, culorile punctelor simbolizând apropierea de natură; „verde-pământ şi albastru-cer”.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.