Consiliul Judeţean avertizează că nu va achita lucrările de deszăpezire efectuate necorespunzător | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Consiliul Judeţean avertizează că nu va achita lucrările de deszăpezire efectuate necorespunzător
Consiliul Judeţean avertizează că nu va achita lucrările de deszăpezire efectuate necorespunzător

Consiliul Judeţean avertizează că nu va achita lucrările de deszăpezire efectuate necorespunzător

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi-a exprimat ieri nemulţumirea faţă de calitatea lucrărilor efectuate de una dintre firmele de deszăpezire a drumurilor judeţene, el afirmând că, dacă acestea nu au fost conforme cu contractul încheiat, nu se va achita contravaloarea lor.

Într-un comunicat remis de Biroul de presă al instituţiei, se arată că în ultimele zile s-au primit numeroase sesizări privind modul în care s-a făcut deszăpezirea pe drumurile judeţene 138 şi 123B, iar Borboly Csaba „consideră revoltător faptul că, după numeroase eforturi întreprinse pentru semnarea contractelor de întreţinere de iarnă a drumurilor judeţene, în continuare preşedintele Consiliului Judeţean, personal, şi colegii de la direcţiile de specialitate trebuie să verifice la sfârşit de săptămână lucrările pe care firma le efectuează”.

Potrivit sursei citate, firma care face deszăpezire pe cele două drumuri este aceeaşi care a contestat procedura de achiziţie publică, susţinând că firmele concurente nu sunt calificate pentru realizarea lucrărilor de deszăpezire.

„Am sesizat firma cu privire la faptul că în ultimele 48 de ore nu a efectuat în mod corespunzător lucrările de deszăpezire. Drumurile sunt practicabile, însă datorită faptului că nu s-au efectuat lucrările de deszăpezire în cursul săptămânii, materialul antiderapant s-a împrăştiat pe zăpada bătătorită. Vom verifica lucrările executate în perioada 19-20 ianuarie, iar dacă acestea nu au fost conforme, nu vom achita contravaloarea acestora”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.

Verificările vor fi realizate prin intermediul sistemului GPS şi prin deplasări la faţa locului.

Şeful CJ a accentuat că, având în vedere faptul că preţul menţionat în oferta de preţ a fost unul ridicat, se aşteaptă ca firma respectivă să asigure asistenţă 24 de ore, date fiind şi condiţiile meteo specifice acestei zone.

Preşedintele CJ Harghita nu exclude nici desfacerea contractelor, în cazul în care pe viitor se ivesc asemenea situaţii şi a solicitat populaţiei să semnaleze problemele identificate pe drumurile judeţene, pentru a se putea interveni. Consiliul Judeţean a făcut publică şi lista firmelor desemnate să execute lucrările de întreţinere de iarnă şi numele persoanei de contact.

De altfel, în cursul zilei de luni, Borboly Csaba s-a întâlnit cu reprezentanţii firmei respective şi a declarat presei că are speranţa că problemele logistice organizatorice sau de personal vor fi rezolvate, în caz contrar existând soluţia „de a stopa acest contract”.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.