Aspecte cruciale de urmărit înainte de a cumpăra o garsonieră | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Economic » Aspecte cruciale de urmărit înainte de a cumpăra o garsonieră
Aspecte cruciale de urmărit înainte de a cumpăra o garsonieră

Aspecte cruciale de urmărit înainte de a cumpăra o garsonieră

Decizia de a investi în imobiliare cântăreşte destul de mult în viaţa viitorului proprietar. Astfel de tranzacţii implică sume colosale şi, dacă ne raportăm la românii de nivel mediu, aceştia plătesc o casă în rate practic aproape toată viaţa, până la pensie. Aşadar, decizia de a achiziţiona o locuinţă vine la pachet cu grija de a urmări fiecare detaliu, pentru ca mulţumirea finală să fie una deplină.

Când vine vorba de o garsonieră, aceasta implică costuri ceva mai mici la achiziţie, însă nu înseamnă că grijile sunt mai puţine. Aparte de cercetarea ce o face cel interesat între multitudinea de garsoniere de vanzare, specialiştii imobiliari ne sfătuiesc în privinţa aspectelor la care trebuie să fim atenţi în principal. Iată despre ce este vorba.

 Amplasare şi tip de bloc

Dacă garsoniera în cauză se situează într-un bloc construit după Revoluţie, condiţiile sunt mai bune. Reparaţiile de realizat sunt la un nivel mai mic, întrucât construcţia în sine a blocului este relativ mai nouă. Desigur că un caz ideal îl reprezintă garsonierele recent construite, însă acestea ar putea să coste mai mult.

Cât despre amplasare, zonă, cartierul sunt aspecte ce definesc de asemenea nivelul de trai. Poate că preţul este mai mic, însă un cartier mărginaş are un nivel de siguranţă scăzut. De asemenea, nu este plăcut să fii înconjurat de pustietate şi să fii la mare distanţă de oraş şi/sau de zone de interes, instituţii, loc de muncă etc.

De asemenea, la capitolul amplasare se ţine cont de orientarea garsonierei. Pentru cele care sunt spre nord, se va păstra zona mai rece, va fi mai întunecat în casă, deci de preferat este să fie aleasă o garsonieră orientată spre sud sau chiar spre est.

Vizionare amănunţită

Când se decide vizionarea unei garsoniere, după selecţia unui anunţ, trebuie să existe şi întrebări şi curiozităţi adresate proprietarului. Este de preferat să existe ordine în acte, să nu existe datorii la întreţinere şi din punct de vedere legal garsoniera să nu fie sub sechestru, să nu fie ipotecată etc.

La faţa locului, nu este de preferat ca zugrăveala să fie un punct de interes pentru că aceasta se poate reface. Ce pare să fie de mai mare importanţă se referă la umezeală, igrasie, la confort termic, instalaţii electrice şi sanitare, practic la ceea ce defineşte total confortul ce ar putea sau nu să existe în locuinţa în cauză.

Extra sfat: mulţi se gândesc direct la partea de izolaţie, căci în lipsa ei nu poate exista acel confort termic. Însă contează şi tipul de bloc, dacă este din cărămidă, BCA sau din plăci de beton. Acest aspect va influenţa şi modul în care se pot face modificări majore în interior, de tipul spargerii unui zid, de a crea diverse tipuri de design interior.

Aşa cum ne sfătuiesc şi experţii de la Compari Imobiliare, este de preferat să se facă o analiză amănunţită din toate punctele de vedere. Ofertele sunt multiple, anunţurile pe măsură. Desigur că un punct de vedere, o opinie se va forma şi până la vizionare, însă acest moment este edificator în cele din urmă. De preferat este să nu se omită nici un detaliu la faţa locului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.