Consiliul Judeţean a alocat 50.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea Turului Ciclist al Harghitei şi Covasnei | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Societate » Consiliul Judeţean a alocat 50.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea Turului Ciclist al Harghitei şi Covasnei
Consiliul Judeţean a alocat 50.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea Turului Ciclist al Harghitei şi Covasnei

Consiliul Judeţean a alocat 50.000 de lei pentru organizarea şi desfăşurarea Turului Ciclist al Harghitei şi Covasnei

A fost singurul punct al ordinii de zi aprobat în cadrul şedinţei extraordinare de ieri, restul fiind amânate pentru şedinţa programată vineri, ca urmare a modificărilor ce se impun în urma rectificării bugetare la nivel naţional

„Am reuşit să obţinem bani de la Parlament, şi aici lobby-ul UDMR şi al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene a contribuit să avem resurse. Vom primi bani şi pentru Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita în debutul şedinţei extraordinare.

Mulţumindu-le consilierilor judeţeni pentru prezenţa în număr mare, a arătat că, exceptând proiectul de hotărâre privind finanţarea Turului Ciclist al Harghitei şi Covasnei, prin Direcţia de Tineret şi Sport, celelalte puncte ale ordinii de zi au fost amânate, deoarece Direcţia Generală a Finanţelor Publice „nu a comunicat până marţi dimineaţă metodologia”.

„Nu am putut amâna acest proiect pentru încă o săptămână, deoarece acele cheltuieli pe care ni le-am asumat nu vor putea fi plătite de organizatori. Suntem mândri că acest eveniment participă la promovarea internaţională a regiunii noastre, sunt puţine competiţii sportive care prezintă şi regiunea noastră şi mă bucur foarte mult de aceşti bani care au venit, deoarece acum suntem într-o competiţie cu timpul, în condiţiile în care unul dintre traseele Turului Ciclist va fi spre Băile Harghita şi covorul asfaltic trebuie aşternut până începe competiţia. În prezent se lucrează la asfaltare”, a explicat şeful administraţiei publice judeţene.

Turul Ciclist este finanţat de Consiliul Judeţean cu suma de 50.000 de lei, în urma votului acordat în unanimitate de consilierii judeţeni. Vicepreşedintele Biró Barna Botond a precizat că suma alocată iniţial, mai mică, a fost majorată, la solicitarea organizatorilor şi i-a rugat pe colegii consilieri judeţeni să promoveze şi să participe la acest eveniment. „Astfel putem să transmitem un semnal pozitiv din Harghita către toată ţara”, a punctat vicepreşedintele CJ.

El a amintit că, începând de vineri, va avea loc şi Raliul Harghitei, care se bucură de cea mai mare atenţie din partea mass-media şi şi-a exprimat speranţa ca epidemia COVID-19 nu va diminua „pofta competitorilor şi nici a vizitatorilor” de a participa la evenimentul sportiv. În context, a atras atenţia asupra necesităţii respectării regulilor impuse de starea de alertă la nivel naţional.

La Diverse, preşedintele Borboly Csaba a informat Consiliul despre o întâlnire cu reprezentanţii judeţelor Bistriţa Năsăud, Mureş şi Suceava, programată joi, menită să pună la punct lansarea în comun a unui proiect de anvergură, privind amenajarea celui mai mare domeniu schiabil din România, în jurul Munţilor Călimani.

„Avem în derulare un Plan Urbanistic Zonal pentru Ciomatu-Bálványos şi pentru Munţii Harghitei şi tot aşa dorim să lansăm şi acest proiect, care, prin colaborarea celor patru judeţe, sperăm că ne va aduce foarte multe posibilităţi de investiţii durabile”, a menţionat Borboly Csaba.

Totodată a anunţat că miercuri se va desfăşura în municipiul reşedinţă al judeţului Harghita şedinţa Agenţiei de Dezvoltare Centru. „Este foarte important ca banii europeni să nu evite acest judeţ, deoarece, conform situaţiei actuale, avem foarte puţine posibilităţi să obţinem finanţări europene pentru perioada 2020-2026. Totodată, am dori să-i convingem pe colegii de la Agenţie că judeţului Harghita i se cuvin mai mulţi bani decât ce a primit până acum, deoarece sub egida solidarităţii şi a echităţii ni se cuvin mai mulţi bani. Şi am dori să-i convingem pe reprezentanţii celorlalte judeţe, că proiectul nostru în ceea ce priveşte învăţământul digital trebuie să fie un proiect primordial în ceea ce priveşte finanţările europene. În afară de acestea, vor fi şi alte puncte pe ordinea de zi, vom discuta despre drumuri şi despre altele” a arătat preşedintele CJ Harghita. Şedinţa va avea loc miercuri, cu începere de la ora 11:00.

Cât priveşte şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, ea va avea ca principal punct al ordinii de zi necesităţile şi alocări de fonduri Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului pe de o parte, iar pe de altă parte continuarea investiţiilor.

„Pot să spun că am scăpat de o mare povară, este primul an când am rămas fără bani la mijlocul anului. Acum am primit o gură de oxigen şi încă o dată mulţumim parlamentarilor UDMR şi Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene”, a conchis Borboly Csaba.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.