Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Conducerea UDMR Covasna neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi participat la întâlniri secrete cu partidele româneşti | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Politic » Conducerea UDMR Covasna neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi participat la întâlniri secrete cu partidele româneşti
Conducerea UDMR Covasna neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi participat la întâlniri secrete cu partidele româneşti

Conducerea UDMR Covasna neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi participat la întâlniri secrete cu partidele româneşti

 Reuniunea de la Braşov a fost organizată de americani, îngrijoraţi că „există o problemă din punct de vedere geopolitic în zonă”
Liderii UDMR Covasna, Tamás Sándor şi Antal Árpád, au afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă redată de Agerpres, că au participat la o reuniune pe tema dialogului româno-maghiar organizată recent la Poiana Braşov de către Project of Ethnic Relations (PER), la care au luat parte şi reprezentanţi ai mai multor partide româneşti, însă au subliniat că nu a fost vorba despre „pacturi” şi „întâlniri secrete”.

„Unii ne-au acuzat că a fost o întâlnire secretă şi că încercăm să facem un pact cu partidele româneşti în secret, de aceea am ţinut această conferinţă de presă pentru că noi nu vrem să facem nimic în secret, dimpotrivă, dorim ca punctele noastre de vedere să fie cunoscute de toată lumea”, a spus preşedintele UDMR Sfântu-Gheorghe, Antal Árpád, care este şi primarul municipiului.

El a menţionat că în cadrul reuniunii de la Poiana Braşov, UDMR a prezentat situaţia şi doleanţele comunităţii maghiare din Transilvania legate de autonomia teritorială, arătând că după integrarea în Uniunea Europeană „nu s-au făcut paşi semnificativi în ce priveşte lărgirea drepturilor comunităţii maghiare”.

Antal Árpád a subliniat că organizaţia americană a fost cea care a iniţiat acest dialog, la întâlnire fiind invitaţi şase reprezentanţi ai UDMR şi 12 politicieni de la diferite partide româneşti, pe care nu i-a nominalizat. „Ei, americanii, practic au atras atenţia asupra faptului că există o problemă din punct de vedere geopolitic în zonă şi că ar trebui ca prin dialog să găsim o soluţie. Nu noi am organizat, ci americanii, şi vor mai avea loc întâlniri”, a mai spus Antal Árpád.

Liderul UDMR Covasna, Tamás Sándor, a punctat la rândul său importanţa dialogului româno-maghiar, exprimându-şi convingerea că „numai prin dialog şi numai împreună cu partea română” s-ar putea obţine autonomia ţinutului secuiesc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.