Condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru dare de mită | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru dare de mită
Condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru dare de mită

Condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru dare de mită

Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul General Anticorupție Harghita a informat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş au menţinut hotărârea Tribunalului Harghita, care a condamnat-o pe inculpata C.M. la pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi obligarea acesteia la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Ditrău şi/sau Spitalul Municipiului Gheorgheni, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, hotărârea instanței fiind definitivă.

Potrivit documentului remis presei, în data de 9 ianuarie 2018, ofiţerii de poliţie judiciară ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au procedat la prinderea în flagrant a inculpatei C.M., în timp ce oferea suma de 10.000 forinţi unui ofiţer din cadrul Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Harghita, pentru efectuarea unei programări necesare susţinerii probei practice de către fiul acesteia, în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B. DGA precizează că „inculpata, împreună cu fiul ei, s-a prezentat la sediul SPCRPCIV Harghita, unde i-a înmânat ofiţerului de poliţie dosarul ce conţinea documentele şi un plic cu suma de 10.000 forinţi, cu scopul de a obţine o programare într-un termen mai scurt”. Lucrătorii de poliţie judiciară ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita au efectuat acte procedurale în cauză, în baza ordonanţelor de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.