Concurs pentru realizarea unui clip de promovare a potenţialului turistic de sănătate în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Timp Liber » Concurs pentru realizarea unui clip de promovare a potenţialului turistic de sănătate în judeţul Harghita
Concurs pentru realizarea unui clip de promovare a potenţialului turistic de sănătate în judeţul Harghita

Concurs pentru realizarea unui clip de promovare a potenţialului turistic de sănătate în judeţul Harghita

  • 2023 a fost declarat Anul Turismului de Sănătate în judeţul Harghita, strategia judeţeană în domeniu concentrându-se asupra serviciilor care promovează menţinerea sănătăţii fizice şi psihice, precum şi a unui stil de viaţă sănătos

Pe site-ul Ministerului Turismului se regăseşte o nouă strategie la nivel naţional pentru perioada 2023-2035, turismul balnear fiind una dintre activităţile care aduce plus-valoare economiei româneşti, având în acelaşi timp o utilitate publică, prin misiunea sa de menţinere a sănătăţii populaţiei. În acest context, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului Constantin-Daniel Cadariu şi-a asumat drept prioritate facilitarea de mecanisme de finanţare, cu fonduri de la bugetul de stat, care să încurajeze investiţiile în infrastructura din staţiunile şi arealele balneare sau balneoclimatice, atât pentru unităţile administrativ teritoriale, cât şi pentru operatorii economici din această zonă.

În Harghita, 2023 a fost declarat Anul turismului de Sănătate, strategia judeţeană în domeniu concentrându-se asupra serviciilor de turism care promovează menţinerea sănătăţii fizice şi psihice, precum şi a stilului de viaţă adecvat, prin promovarea centrelor de tratament, centrelor wellness, a medicinei populare şi a turismului activ.

În acest scop, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (Visit Harghita) organizează un concurs pentru crearea unui clip de promovare turistică a judeţului Harghita, a cărui temă principală este: „prezentarea turismului de sănătate al judeţului (bază de tratament, wellness, băi tradiţionale, pelerinaj, terapie cu sare, apiterapie, echitaţie, drumeţii etc.), ţinând cont şi de iniţiativa Visit Harghita – Family-friendly”.

„Căutăm un videoclip de promovare care să prezinte judeţul Harghita prin experienţe, urmărind firul unui concept unitar. În concordanţă cu tendinţele actuale, preferăm un conţinut dinamic, care să includă imagini filmate cu drona şi care să se adreseze unui interval de vârstă mai larg. Judeţul Harghita este o destinaţie preferată de familii (oferte pentru familii, atracţii principale), cupluri (atracţii principale, recreere activă, wellness), grupuri mai mari (atracţii, programe de grup, recreere activă) şi grupuri în vârstă (tratamente, tururi ghidate la atracţii)”, a detaliat Bíró Barna Botond, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Caracteristicile grupului ţintă, potrivit iniţiatorilor acestui demers, sunt: persoane care trăiesc în România; călătoresc în cuplu, cu familia sau cu un grup de prieteni; petrec timp în natură; este/sunt interesat/interesaţi de gastronomia locală; îi/le plac plimbările scurte, să încerce activităţi active (echitaţie, drumeţii, off-road, rafting, alpinism etc.); vizitează cele mai populare atracţii turistice, dar şi locuri mai puţin cunoscute.

Videoclipul trebuie să întrunească următoarele condiţii: trebuie să aibă o durată de 2-4 minute; trebuie să conţină numai imagini filmate de către solicitant; să prezinte oferta de turism de sănătate şi servicii adaptate nevoilor familiilor; să fie dinamic, creativ; să includă imagini filmate cu drona; 16:9 aspect ratio; rezoluţie 4K sau Full HD (pentru utilizarea pe display-uri LED, emisiuni TV, social media); fondul sonor (muzica) cu drepturi de autor sau fără copyright; clip de promovare independent de limbă, fără text şi subtitrări şi utilizarea logo-ului Visit Harghita”, a detaiat preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare intercomunitară şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita Bíró Barna Botond.

Concursul este deschis exclusiv pentru persoanele juridice.

Concursul este prevăzut cu premii în bani, după cum urmează: locul întâi: 1.500 de euro, locul al doilea 1.000 de euro, iar locul al treilea 500 de euro.

Pentru a participa la concurs, persoanele interesate trebuie să trimită la adresa

visitharghita@judetulharghita.ro: videoclipul de promovare turistică, numele creatorilor, numele persoanei juridice, numărul de telefon, precum şi lista de locuri şi programe prezentate în videoclip.

„Ne mândrim că aplicaţia telefonică Visit Harghita a fost descărcată de mai mult de 17.000 de ori, iar site-ul Visit Harghita a fost accesat de peste un milion de ori, majoritatea fiind persoane din România – din Bucureşti, Sibiu, Cluj şi Braşov”, a menţionat vicepreşedintele Bíró Barna Botond.

Potrivit acestuia, anul trecut evoluţia sosirilor şi a cazărilor turiştilor în judeţ a cunoscut un reviriment faţă de perioada pandemiei COVID-19, însă fără să atingă nivelul celui înregistrat în 2019. Anul trecut au vizitat judeţul Harghita peste 300.000 de turişti, precizează vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

„În ultimii ani judeţul Harghita a devenit mult mai atractiv din punct de vedere turistic, dar am avut o perioadă pandemică delicată, când nu am avut turişti. Însă sperăm că anul acesta vom depăşi nivelul înregistrat în 2019”, a adăugat Bíró Barna Botond.

Prezent la conferinţa de presă, Borboly Csaba – preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, a anunţat că sumele din redevenţele care vor reveni CJ din activităţile miniere vor fi alocate pentru turismul din judeţ.

Chiar dacă locomotiva principală acum este noul wellness deschis la Borsec, cu care ne mândrim, începem să avem şi proiecte noi, care vor întări capacitatea noastră de a oferi atracţie, timp de liber şi însănătoşire tuturor. (…) Avem un consens politic şi mulţumesc domnului vicepreşedinte că are, cu echipa sa, foarte multe obiective măreţe. Am decis, în cadrul CJ Harghita, ca redevenţa care revine Consiliului Judeţean Harghita din activităţile miniere din judeţ (…) să o alocăm anual pentru turism. Aceasta este cuprinsă între jumătate de milion şi un milion de Euro şi asta înseamnă, fiind un judeţ mic, cu un buget mai modest, această sumă este foarte importantă faţă de puterea noastră de finanţare, dar noi credem că din această sumă echipa va aduce foarte mulţi turişti”, a afirmat Borboly Csaba.

La rândul său, Szabó Károly – directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, a adăugat că urmează să fie acordate noi certificate Family-friendly spaţiilor de cazare, serviciilor şi atracţiilor din judeţ destinate în special familiilor, eveniment care este programat să aibă loc în luna mai.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.