Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Comuna Corbu: în curând, locuitorii de pe Văile Bărăsău și Corbu vor avea apă potabilă în case | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Comuna Corbu: în curând, locuitorii de pe Văile Bărăsău și Corbu vor avea apă potabilă în case
Comuna Corbu:  în curând, locuitorii de pe Văile Bărăsău și Corbu vor avea apă potabilă în case

Comuna Corbu: în curând, locuitorii de pe Văile Bărăsău și Corbu vor avea apă potabilă în case

După ce în luna octombrie s-a făcut recepția finală a rețelei principale de apă Tulgheș – Corbu, acum în comuna Corbu se lucrează, din fonduri proprii, la extinderea acesteia pe străzile secundare. Iar primii pași au fost deja bifați.

Primarul comunei Corbu, Romeo Țepeș-Focșa, spunea că marți a fost făcută recepția lucrării Extindere rețea alimentare cu apă potabilă comuna Corbu. Este vorba de lucrări care au avut loc pe două străzi, pe o lungime de 2,2 km, respectiv 1,4 km.

Acesta mai preciza că proiectul, finanțat din bugetul local, înlesnește alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor de pe Văile Bărăsău și Corbu. De asemenea, în zilele următoare se va acorda și autorizația de construire care va permite branșarea locuitorilor la rețeaua de apă potabilă, totul trebuind să meargă cât mai repede pentru a putea începe lucrările de asfaltare pe cele două drumuri.

Vorbind despre viitor, Romeo Țepeș-Focșa spunea că primăria are în plan mai multe proiecte pentru branșarea locuitorilor din Capu Corbului și din Corbu.

După ce toate aceste lucrări care au în vedere apa potabilă se vor finaliza, serviciul va fi externalizat către o firmă specializată, primăria neavând resurse financiare pentru a menține în subordine o societate în acest sens.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.