Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat 10 amenzi supermarketurilor Lidl din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat 10 amenzi supermarketurilor Lidl din judeţ
Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat 10 amenzi supermarketurilor Lidl din judeţ

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat 10 amenzi supermarketurilor Lidl din judeţ

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita a desfăşurat, pe parcursul lunii august, acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale în magazinele lanţului de supermarketuri Lidl de pe raza judeţului.

Astfel, au fost controlate 6 supermarketuri din judeţ, fiind constatate diferite abateri, pentru care au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 85.000 lei. De asemenea, au mai fost aplicate 3 avertismente şi au fost oprite definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme.

CJPC Harghita a informat, astăzi, că au fost constatate următoarele nereguli:

  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
  • lipsa igienizării conforme a agregatelor frigorifice;
  • lipsa afişării preţului la loc vizibil;
  • neconcordanţe între valoarea preţului înscrisă pe etichetă şi cea afişată pe produs, precum şi între preţul de la raft comparativ cu cel de la casa de marcat;
  • comercializarea unor produse cu modificări organoleptice;
  • informare incompletă a consumatorului cu privire la produsele expuse la comercializare;
  • comercializarea de legumefructe alterate;
  • utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare a produselor de panificaţie-patiserie insalubre;
  • comercializarea unor produse de panificaţie congelate, depozitate în ambalaj, fără etichete conţinând elemente de identificare.

„Aducem la cunoştinţa consumatorilor şi operatorilor economici că, începând cu data de 21 ianuarie 2015, a intrat în vigoare Ordinul nr. 594/2014 al Preşedintelui ANPC, care prevede la art. 1, alin. (1) faptul că «pentru corecta informare a consumatorilor şi pentru a le da acestora posibilitatea să afle informaţii referitoare la modul în care pot face sesizări ori reclamaţii cu privire la produsele şi/sau serviciile ce le sunt puse la dispoziţie, operatorii economici au obligaţia să afişeze numărul de telefon denumit TELEFONUL CONSUMATORILOR – 021/9551, adresa şi numerele de telefon/fax ale comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor, în a căror rază teritorială se află operatorul economic, precum şi adresa site-ului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor: www.anpc.ro»”, se arată în comunicatul CJPC Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.