Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cofetăria „Novák” şi-a redeschis uşile | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Sport » Cofetăria „Novák” şi-a redeschis uşile
Cofetăria „Novák” şi-a redeschis uşile

Cofetăria „Novák” şi-a redeschis uşile

Fosta cofetărie „Marien”, actuala „Novák”, şi-a redeschis ieri uşile pentru clienţi, după ce mai mult timp s-a aflat în renovare. La eveniment au participat invitaţi de seamă din lumea sportului – de exemplu Andreea Răducan, multipla campioană olimpică şi mondială la gimnastică – dar şi din lumea socială – primarul localităţii Buşteni, Emanoil Savin ori consulul Ungariei la Miercurea-Ciuc.

Novák Margit spunea că începutul acestei cofetării a fost în 1990, atunci când, împreună cu fratele ei, a înfiinţat o asociaţie familială. După 3 ani în care a vândut doar îngheţată, a introdus şi prăjiturile, iar de atunci sortimentele se diversifică periodic.

„Cea mai bună prăjitură este prăjitura Novák, dar şi Somloy a rămas pe nivelul de dinainte. Prăjitura Novák conţine un blat de tort de cacao, peste el este un tras un caramel subţire, după aceea o cremă ganaj albă, iar în final ornată cu ciocolată albă şi neagră”, spunea Novák Margit.

Multiplul campion mondial şi olimpic la paraciclism, Eduard Carol Novák, spunea că preluarea afacerii de familie reprezintă un nou început pentru el. „Este un nou capitol în viaţa mea. Chiar dacă nu o să fiu eu, fizic, aici tot timpul, dacă această locaţie poartă numele meu, totul trebuie să fie la nivelul campionului olimpic. Aşa că o să fiu cu foarte mare stres pe angajaţi, ca să avem produse foarte bune şi servire de calitate”, preciza Eduard Carol Novák.

Referindu-se la noua responsabilitate, acesta spunea că, în cei 25 de ani de mers prin lume, a fost „surprins de unele afaceri de familie de 100-200 de ani. Mi-a plăcut ideea şi de ce nu putem să avem şi noi această tradiţie? Este o afacere de familie, pornită în ’90 de părinţii mei. Eu o preiau acum şi e o responsabilitate foarte mare.

Această cofetărie însumează cam toată experienţa mea de 25 de ani, pe unde am umblat, şi vreau să simtă şi ei, clienţii, când intră în această încăpere că nu sunt în Miercurea-Ciuc, ci sunt într-o altă ţară; o altă calitate găsesc aici”.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.