Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cluburile de hochei şi fotbal din Miercurea Ciuc au primit câte 900.000 de lei din partea primăriei | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Sport » Cluburile de hochei şi fotbal din Miercurea Ciuc au primit câte 900.000 de lei din partea primăriei
Cluburile de hochei şi fotbal din Miercurea Ciuc au primit câte 900.000 de lei din partea primăriei

Cluburile de hochei şi fotbal din Miercurea Ciuc au primit câte 900.000 de lei din partea primăriei

  • Pentru următorii doi ani s-a găsit cadrul legal prin care autoritatea locală poate pune la dispoziţia acestora 1,4 milioane de euro, dar aceasta în funcţie de bugetul local

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, preciza că s-a reuşit găsirea unui cadru legal prin care cluburile profesioniste din municipiu să beneficieze de sprijin din partea autorităţii locale până la sfârşitul anului 2023.

Concret, spunea acesta, în condiţii pandemice, Comisia Europeană a creat un mecanism de ajutor prin care atât statele membre, cât şi autorităţile publice să poată compensa pierderile care au fost generate de lipsa spectatorilor din tribune, dar şi de scăderea aportului sponsorizărilor sau a sprijinirii activităţilor sportive din zona privată.

Primăria Miercurea Ciuc a depus, în acest sens, documentaţia la Comisia Europeană, iar aceasta a dat undă verde. Astfel, spunea edilul, Miercurea Ciuc devine prima autoritate locală din România care a primit acest drept, iar până la sfârşitul anului 2023 există cadrul legal prin care din bugetul local se pot folosi 1,4 milioane de euro pentru sprijinirea echipelor profesioniste.

Din această sumă se vor putea acoperi cheltuielile legate de pregătirea sportivilor, de deplasări şi chiar de onorariilor/indemnizaţiilor sportivilor.

„Este un lucru foarte important, pentru că realitatea cu care se confruntă cele două cluburi este una cruntă, capacitatea de finanţare este mult mai scăzută faţă de anii trecuţi şi costurile sunt mult mai ridicate, aşa că aportul nostru este unul semnificativ şi suntem bucuroşi că putem face lucrul acesta”, spunea Korodi Attila.

Legat de acest an, preciza primarul municipiului Miercurea Ciuc, a fost pusă la dispoziţia celor două cluburi suma de 1,8 milioane de lei, bani împărţiţi egal, câte 900.000 de lei pentru fotbalişti şi hocheişti.

Pentru următorii doi ani, suma de care vor beneficia Sport Club Miercurea Ciuc şi FK M. Ciuc va depinde de elaborarea bugetului local, de veniturile şi de programele pe care le va avea primăria, dar important este faptul că există cadrul legal pentru o sumă de 1,4 milioane de euro.

Pierderi însemnate pentru cele două cluburi

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi cei doi preşedinţi ai cluburilor beneficiare ajutorului, Szondy Zoltán, FK Miercurea Ciuc, şi Hodos László, Sport Club M. Ciuc.

Vorbind de deficitul cauzat de pandemie, Szondy Zoltán spunea că în această perioadă a fost un minus de 2 milioane de euro. În acelaşi timp, scăderea vânzării numărului de bilete şi al diminuării sumelor provenite din sponsorizări din cauza pandemiei a adus clubului de hochei pierderi de cel puţin două milioane de lei, spunea Hodos László.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.