Şedinţa extraordinarăCJ Harghita alocă fonduri de urgenţă pentru oraşul Bălan | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Economic »
Şedinţa extraordinară
CJ Harghita alocă fonduri de urgenţă pentru oraşul Bălan
<h5><i>Şedinţa extraordinară</i></h5>CJ Harghita alocă fonduri de urgenţă pentru oraşul Bălan

Şedinţa extraordinară
CJ Harghita alocă fonduri de urgenţă pentru oraşul Bălan

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita s-a întrunit, luni dimineaţă, în şedinţă extraordinară. Caracterul de urgenţă al şedinţei a fost determinat de necesitatea alocării oraşului Bălan a unei sume din Fondul la dispoziţia CJ Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit.

„Va fi o şedinţă foarte scurtă, ca să putem preda cât mai repede incubatorul din Bălan, deoarece executantul a terminat lucrările şi oraşul este dator cu partea lui privind plăţile. Bălanul trebuie să contribuie cu circa 1,6 milioane de lei la construirea incubatorului de afaceri. Din asta, prima parte a fost plătită şi trebuie să plătească şi a doua parte”, a declarat preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

În urma votului, consilierii judeţeni au aprobat suma de 500 de mii de lei, pentru realizarea investiţiei „Schimbare de destinaţie din grădiniţă în incubator de afaceri – Înfiinţarea unui Incubator de afaceri sectorial în oraşul Bălan”. Scopul investiţiei este de a stimula tinerii antreprenori în lansarea de afaceri locale, prin intermediul unui incubator creativ, unde vor putea activa un număr de 36 de start-up-uri. Această investiţie va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi la stimularea economiei locale. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.