Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ciumani: Amendă de 45.000 de lei aplicată administratorului unei societăţi comerciale cu profil de prelucrarea lemnului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » Ciumani: Amendă de 45.000 de lei aplicată administratorului unei societăţi comerciale cu profil de prelucrarea lemnului
Ciumani: Amendă de 45.000 de lei aplicată administratorului unei societăţi comerciale cu profil de prelucrarea lemnului

Ciumani: Amendă de 45.000 de lei aplicată administratorului unei societăţi comerciale cu profil de prelucrarea lemnului

 De asemenea, s-a confiscat material lemnos în valoare de 40.000 de lei

Administratorul unei societăţi comerciale cu profil de prelucrarea lemnului din comuna Ciumani a fost sancţionat de poliţişti cu trei amenzi, două de câte 20.000 de lei şi una de 5.000 de lei, în urma constatării unor nereguli în urma inventarierii materialului lemnos din depozit. Constatările au fost făcute în urma unui control al poliţiştilor Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Harghita în cooperare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Braşov, în baza unor date şi indicii obţinute în ultima săptămână în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2016”.

Astfel, „în urma inventarierii materialului lemnos din depozitul societăţii comerciale s-a stabilit faptul că 29,36 mc material lemnos este deţinut fără documente legale de provenienţă, cantităţile respective rezultând în plus în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice, iar 59,68 mc material lemnos a fost vândut fără documente de însoţire sau echivalente, acestea rezultând ca diferenţă în minus în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice”, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita.

În urma acestor constatări s-a confiscat fizic cantitatea de 29,36 mc material lemnos, în valoare de peste 7.000 de lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 59,68 mc material lemnos, în valoare de 32.658 de lei.

Administratorul societăţii, C.L. de 47 de ani, a fost amendat în această calitate cu două amenzi de 20.000 de lei. Totodată,  în calitate de angajat, pentru neţinerea la zi a registrului de evidenţă a intrărilor/ieşirilor de materiale lemnoase, a fost sancţionat 5.000 de lei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.