Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ciuc Jazz Festival a ajuns la a X-a ediţie | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Ciuc Jazz Festival a ajuns la a X-a ediţie
Ciuc Jazz Festival a ajuns la a X-a ediţie

Ciuc Jazz Festival a ajuns la a X-a ediţie

Astăzi debutează cea de-a zecea ediţie a Ciuc Jazz (Csíki Jazz) Festival, un eveniment care aduce pe scena din curtea Cetăţii Mikó câteva nume interesante din jazz-ul românesc şi internaţional.

Organizatorii precizează că în cei 9 ani, câţi s-au scurs de la prima ediţie, în Miercurea Ciuc au ajuns invitaţi din 15 ţări şi au cântat peste 500 de artişti, la concerte asistând peste 20.000 de oameni.

Ediţia din acest an a festivalului debutează astăzi şi se va încheia duminică, pe afiş figurând Dan Berglund, Andrew Hefler, Tamás Berki sau Tibor Márkus. De asemenea, spun organizatorii, „dintre formaţii am sublinia una bucureşteană şi trei trupe ardeleneşti (!!!), care abordează stiluri diferite: Sori (de fapt, Sorin) Zlat Trio, Tündérground, Ineffable, Eztán”.

Abonamentele pentru ediţia din acest an costă 120 de lei, dar se pot achiziţiona şi bilete pe zile: 40 de lei (pentru astăzi); 60 de lei (pentru ziua de sâmbătă); 40 de lei (pentru duminică).

Din păcate, şi în acest an organizatorii festivalului demonstrează că au mari lipsuri în ceea ce priveşte PR-ul, deşi au împlinit 10 ani de existenţă.

În ciuda faptului că un festival care se doreşte a fi important se mediatizează (prin comunicate) cu multe luni înainte, pe adresa noastră au ajuns câteva informaţii abia în această săptămână. Mai mult, săptămâna trecută, la conferinţa de presă ţinută de organizatori, presa de limbă română nu a fost invitată.

În oraş au fost puse doar afişe în maghiară, iar de pe ele aflăm că vor fi formaţii şi cântăreţi din RO (România), HU (Ungaria), USA (Statele Unite ale Americii), EU (Europa – de parcă România şi Ungaria ar fi prin Asia) şi din… SEC (probabil din secuime, ca şi cum Harghita nu ar fi din România). (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.