Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cetăţenii municipiului Miercurea-Ciuc sunt invitaţi să completeze un chestionar privind dezvoltarea urbană | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Cetăţenii municipiului Miercurea-Ciuc sunt invitaţi să completeze un chestionar privind dezvoltarea urbană
Cetăţenii municipiului Miercurea-Ciuc sunt invitaţi să completeze un chestionar privind dezvoltarea urbană

Cetăţenii municipiului Miercurea-Ciuc sunt invitaţi să completeze un chestionar privind dezvoltarea urbană

În cadrul Planului Urbanistic General al municipiului Miercurea-Ciuc s-a adus în atenţia cetăţenilor un chestionar care are ca scop analizarea calităţii vieţii şi care sunt principalele opţiuni privind dezvoltarea urbană viitoare.

Chestionarul este dedicat persoanelor care au vârsta de peste 18 ani şi care locuiesc în prezent în Miercurea-Ciuc, iar completarea lui durează aproximativ 10 minute.

În cadrul chestionarului, sunt atât întrebări generale despre zona în care locuieşte respondentul, venitul, petrecerea timpului liber, cât şi întrebări mai complexe, care cuprind modul în care respondentul descrie oraşul şi dezvoltarea acestuia. Printre astfel de întrebări se află şi modul în care este perceput oraşul, opinia despre oportunităţile din oraş în ceea ce priveşte educaţia, afacerile şi locurile de muncă, cât şi principalele avantaje ale acestuia.

Pentru a vedea zonele cu probleme şi pentru ce ar folosi cetăţenii banii din buget au fost puse la dispoziţie exemple precum: reabilitarea şi organizarea străzilor, construirea de grădiniţe, creşe, restaurarea clădirilor istorice, organizarea de evenimente atractive.

În ceea ce priveşte nevoile zilnice ale cetăţenilor, în cadrul chestionarului este abordat timpul de care are nevoie o persoană să ajungă la locul de muncă, cabinetul medicului de familie, spital, şcoală, magazine cu produse pentru necesitate zilnică, staţia de autobuz, supermarket, din zona în care locuieşte. Pe lângă acestea, se pot menţiona zonele care au nevoie de dezvoltare şi principalele motive pentru care ar trebui să aibă prioritate.

Chestionarul poate fi accesat pe pagina de Internet: https://www.surveymonkey.com/r/PUG_Miercurea_Ciuc. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.