Cetăţeni chinezi depistaţi cu şedere ilegală în Miercurea-Ciuc, obligaţi să părăsească ţara | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » Cetăţeni chinezi depistaţi cu şedere ilegală în Miercurea-Ciuc, obligaţi să părăsească ţara
Cetăţeni chinezi depistaţi cu şedere ilegală în Miercurea-Ciuc, obligaţi să părăsească ţara

Cetăţeni chinezi depistaţi cu şedere ilegală în Miercurea-Ciuc, obligaţi să părăsească ţara

Doi bărbaţi din China au fost depistaţi, luni, de poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Harghita în municipiul Miercurea-Ciuc fără ca aceştia să mai fi avut dreptul de şedere pe teritoriul României.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 31 şi 52 de ani, au intrat în ţara noastră în baza unor permise de şedere eliberate de un alt stat al Uniunii Europene, iar la expirarea dreptului de şedere cetăţenii chinezi nu au părăsit România, se arată într-un comunicat remis de Biroul pentru Imigrări al judeţului Harghita.

În această situaţie, poliţiştii au emis pe numele celor doi comunicări de părăsire a teritoriului României. În urma acestor comunicări, bărbaţii din China sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de trei zile, adică până astăzi. De asemenea, aceştia au fost amendaţi cu suma de 800 de lei, în conformitate cu OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, modificată şi completată.

Biroul pentru Imigrări Harghita va continua asemenea acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale şi a muncii la negru. De asemenea, instituţia harghiteană anunţă cetăţenii judeţului că poate fi contactată cu privire la orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniul migraţiei la următoarele numere de telefon: 0266/20.51.36, 0266/31.09.36.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.