Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cetăţean maghiar, condamnat la 10 ani de închisoare de autorităţile din Ungaria, depistat la Gheorgheni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Cetăţean maghiar, condamnat la 10 ani de închisoare de autorităţile din Ungaria, depistat la Gheorgheni
Cetăţean maghiar, condamnat la 10 ani de închisoare de autorităţile din Ungaria, depistat la Gheorgheni

Cetăţean maghiar, condamnat la 10 ani de închisoare de autorităţile din Ungaria, depistat la Gheorgheni

 

Un cetăţean ungar de 51 de ani a fost depistat de poliţişti în municipiul Gheorgheni, pe numele lui fiind emis de autorităţile din Ungaria un mandat european de arestare pentru comiterea de infracţiuni economice. Bărbatul a fost prins vineri, în urma unei acţiuni a poliţiştilor din Cluj, Mureş şi Harghita, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, cetăţeanul ungar a fost condamnat de Tribunalul Debrecen din Ungaria la 10 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă, deturnare de fonduri, falsificare de documente private şi oficiale.

Conform sursei citate, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul din Ungaria a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat  Curţii de Apel Târgu-Mureş, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autorităţile judiciare din Ungaria. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.