Cele 500 de detectoare de fum şi monoxid de carbon destinate judeţului Harghita au fost montate | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Cele 500 de detectoare de fum şi monoxid de carbon destinate judeţului Harghita au fost montate
Cele 500 de detectoare de fum şi monoxid de carbon destinate judeţului Harghita au fost montate

Cele 500 de detectoare de fum şi monoxid de carbon destinate judeţului Harghita au fost montate

Pompierii militari alături de cei voluntari au finalizat montarea celor 375 de detectoare de fum şi 125 de detectoare de monoxid de carbon, în casele mai multor familii identificate ca fiind vulnerabile, în cadrul campaniei naţionale „Detector pentru viaţă”. Detectoarele au fost montate la familii din 12 comune: Mihăileni, Sânmartin, Ciucsângeorgiu, Zetea, Feliceni, Mărtiniş, Suseni, Joseni, Remetea, Sărmaş, Subcetate şi Gălăuţaş. Cele 12 comune au fost selectate pe baza datelor statistice privind numărul de incendii produse la gospodăriile particulare de pe raza administrativă a acestora. Montarea aparatelor a fost demarată în judeţul Harghita în 22 aprilie şi a fost încheiată recent.

„Aceste acţiuni reprezintă un pas important în creşterea siguranţei la incendiu şi prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. Pe lângă montarea dispozitivelor, salvatorii au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare şi întreţinere a detectoarelor şi au distribuit materiale informative despre prevenirea incendiilor şi riscurile intoxicării cu monoxid de carbon”, se precizează într-o informare.

Campania „Detector pentru viaţă!” este derulată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în 20 de judeţe din ţară, „pentru a evidenţia importanţa montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariţia unui incendiu sau prezenţa monoxidului de carbon”.

„Fiţi responsabili şi instalaţi detectoare de fum, monoxid de carbon şi de gaze în locuinţe! În caz de pericol, acestea vor declanşa alarma în timp util şi, în acest fel, veţi putea reacţiona la momentul potrivit.

Atenţie! Detectoarele nu alertează în mod automat autorităţile, nu este interconectat cu sisteme de stingere a incendiilor – rolul lui este doar de avertizare a ocupanţilor construcţiei de izbucnirea unui incendiu sau prezenţa monoxidului de carbon”, atrag atenţia pompierii militari harghiteni. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.