De astăzi, până duminică Cea1 Borsec Festival – ceaun de cultură şi outdoor | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Timp Liber »
De astăzi, până duminică
Cea1 Borsec Festival – ceaun de cultură şi outdoor
<h5><i>De astăzi, până duminică</i></h5> Cea1 Borsec Festival – ceaun de cultură şi outdoor

De astăzi, până duminică
Cea1 Borsec Festival – ceaun de cultură şi outdoor

Primăria oraşului Borsec nu a renunţat la tradiţia organizării unuia dintre cele mai tinere evenimente din judeţul nostru şi a decis ca la început de septembrie să aibă loc o nouă ediţie a Ceaun Borsec Festival.

Şi în această ediţie vor fi evenimente sportive, discuţii la care au fost invitaţi personalităţi din mai multe domenii, concerte şi, bineînţeles, ceaunele cu bunătăţi.

Pentru ziua de astăzi, festivalul propune două evenimente: un vernisaj de expoziţie foto – „Natura în imagini” – al agenţiei de presă Agerpres, de la ora 15:00, în parcul central, şi proiecţia filmului Tovarăşul Drăculică (Ungaria, 2019), de la ora 20:00.

Ziua de sâmbătă debutează, la ora 10:00, cu un concurs de şah, competiţie găzduită de Villa Montana.

Apoi, evenimentele se vor muta la pârtia de schi „Speranţa”. De la ora 15:00 va avea loc un concert de chitară clasică, susţinut de Filip Zsombor. O oră mai târziu este programată conferinţa „Outdoor – Turismul în familie”, la discuţii fiind invitaţi să participe Charlie Ottley (realizatorul documentarului Wild Carpathia), Călin Ilie (din partea Federaţiei Industriei Hoteliere din România), Christoph Promberger (din partea Fundaţiei Conservation Carpathia), Szabó Károly (Visit Harghita), Alin Chipăilă (preşedintele AJT Sibiu).

După aceste discuţii va începe concertul Ansamblului de muzică veche Codex, iar de la ora 19:00 este programat recitalul lui Emeric Imre.

Seara se va încheia cu două proiecţii de film: Wild Carpathia şi Pagaia Maghiară.

Duminică dimineaţă, de la ora 10:00, se va da startul crosului montan, iar de la ora 11:00 la concursul de orientare.

Alte activităţi sportive programate în decursul celor 3 zile: Ziua Bicicletei (sâmbătă şi duminică), demonstraţii de parapantism, ateliere de alpinism.

Pe toată durata festivalului, vedetele vor fi ceaunele, amplasate în locuri diferite: pe strada Carpaţi va putea fi găsit ceaunul celor de la Restaurantul „Faló”; pe strada Nouă, la Villa Montana – ceaunul basarabean şi moldovenesc; la pârtia de schi „Speranţa” – ceaunele ciobanilor şi gulaşul secuiesc; pe Bulevardul 7 Izvoare, la Favorit Felice – ceaunul şi plăcintele moldoveneşti; iar pe strada Jókai, la Pensiunea „Riki” – ceaunul Riki. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.