Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Câteva sute de spectatori au participat la deschiderea oficială a TIFFciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Timp Liber » Câteva sute de spectatori au participat la deschiderea oficială a TIFFciuc
Câteva sute de spectatori au participat la deschiderea oficială a TIFFciuc

Câteva sute de spectatori au participat la deschiderea oficială a TIFFciuc

 

Ieri seară a avut loc deschiderea oficială a  celei de-a doua ediții a festivalului de film Transilvania International Film Festival la Miercurea-Ciuc.

Câteva sute de persoane au participat la eveniment, a cărei gazdă a fost Bogdán Zsolt, directorul artistic al festivalului, iar oaspeți au fost reprezentanți ai Primăriei Miercurea-Ciuc și Consulatului General al Ungariei la Miercurea-Ciuc.

tiffciuc 2

Citând-ul pe Gabriel Garcia Marquez – „Viaţa nu este cea pe care ai trăit‑o, ci aceea pe care ţi‑o aminteşti şi cum ţi‑o aminteşti spre a o povesti.” – Bogdán Zsolt spunea că, în acest fel, de la Homer încoace, omul nu face altceva decât să spună povești. Iar povestea TIFFciuc, de pe 3 iulie 2014, este formată (ducând la evenimentul principal al lumii care este în plină desfășurare: Cupa Mondială de fotbal) dintr-un atacant, un căpitan de echipă – în persoana lui Lászlo Zoltán –, foarte mulți mijlocași și fundași – oameni care vor să ajute festivalul. Iar cu voia publicului se dorește câștigarea meciului care se numește TIFF la Miercurea-Ciuc.

Un invitat de onoare la deschiderea oficială a festivalului a fost Soma Salat Zakariás – un muzician care s-a născut la Sfântu-Gheorghe, a crescut în Cluj-Napoca, a trecut și prin Basel, iar acum predă la Universitatea de Muzică din Bogota. Acesta a oferit un minirecital, grație magicului violoncel.

Seara s-a terminat cu proiecția filmului Nuntă în offside.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.