Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Câştigătorii etapei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Economic » Câştigătorii etapei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă
Câştigătorii etapei judeţene a <i>Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă</i>

Câştigătorii etapei judeţene a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă

  • Doi elevi s-au calificat la faza naţională a acestei competiţii

Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” din Miercurea-Ciuc a găzduit etapa judeţeană a Concursului naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă, la care au participat un număr de 12 elevi de la două unităţi de învăţământ din judeţ. Concursul, aflat la prima ediţie, se adresează elevilor din clasa a XI-a de la licee cu filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activităţi economice. Etapa judeţeană a concursului, aflat la prima ediţie, a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi Filiala Harghita a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR). Concursul naţional de cultură şi educaţie financiar-contabilă „urmăreşte stimularea elevilor care au interes în domeniul tehnico-aplicativ pentru o educaţie financiar-contabilă de calitate, pentru o profesie capabilă să răspundă noilor provocări ale pieţei muncii şi erei digitale”.

La etapa judeţeană au participat elevi de la Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” din Miercurea-Ciuc şi de la Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác” din Gheorgheni. În cadrul competiţiei au fost evaluate abilităţile practice specifice calificării profesionale printr-o aplicaţie care s-a rezolvat cu ajutorul soft-ului SAGA C. În urma susţinerii probelor – evaluate de o comisie al cărei preşedinte a fost inspectorul şcolar judeţean general adjunct, prof. Cristinel Glodeanu – pe primele două locuri s-au clasat elevii Oláh Dávid şi András Attila, de la Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” din Miercurea-Ciuc. Locul III a fost ocupat de Részeg Anita şi Ferencz Adina. Elevii care s-au clasat pe primele două locuri s-au calificat la faza naţională a concursului.

Preşedintele Filialei CECCAR Harghita, ec. Gencsi Mihály, a explicat că premiile au fost asigurate de organizaţia profesională pe care o reprezintă. Premiul I a fost recompensat cu 700 de lei, locul II cu 500 lei, locul III cu 300 de lei şi menţiunile cu 200 de lei.  La faza naţională a acestui concurs premiul I va fi de 1.000 de euro.

Ec. Gencsi Mihály a spus că prin acest concurs se încearcă o mediatizare a profesiei de tehnician în activităţi economice. De asemenea, elevii sunt informaţi că cei care termină clasa a XII-a pot să susţină un examen la CECCAR şi să se înscrie stagiar pentru profesia de contabil autorizat. Stagiatura durează trei ani şi în urma unui examen de definitivare se asigură statutul de contabil autorizat. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.